Életmód

Így pótold helyesen az elveszített folyadékot!

Tudjuk, hogy a testünk több mint fele víz, mely sokféle testfunkció ellátásához szükséges, többek között például a testhőmérséklet szabályozásához, a méregtelenítéshez vagy a sejtek oxigénellátásához. Nemcsak az ivás, hanem az egyes ételek fogyasztása is alkalmas folyadékpótlásra.

Szakértők szerint 20 percenként ennünk kellene ahhoz, hogy a napi szükséges folyadékmennyiséghez hozzájussunk. Enni, de mit is? Például levest, joghurtot és zabpelyhet, valamint olyan nyári gyümölcsöket és zöldségeket, melyek segíthetnek megőrizni megfelelő hidratáltságunkat.

A legkézenfekvőbb megoldás most az éppen szezonját élő görögdinnye. Egy nagyobb falat szétroppantva a szádban: jó nagy korty édes folyadék. Nem véletlenül, hiszen a gyümölcs 92 százaléka a víz. A dinnyének nemcsak ez az egyetlen erénye: só-, kalcium- és magnéziumtartalma teszi tökéletes folyadékpótló gyümölccsé. És ne feledkezzünk meg róla, hogy a napon érlelt finomság káliumban, A- és C-vitaminban sem szegény.

 

Így pótold helyesen az elveszített folyadékot!

A mellőzött és inkább tányérdíszítésre használt, valamint levesekbe, körethez aprított zeller is remek folyadékpótló. A zöldség 95 százaléka víz, gazdag rostokban és olyan ásványi anyagokban, mint a kálium és a K-vitamin. Edzés után ropogtass el néhányat belőle. (Ha szereted.)

Így pótold helyesen az elveszített folyadékot!

A dinnye mellett az uborka is toplistás folyadékpótló. 96 százaléka víz, nem tartalmaz telített zsírokat, koleszterint, viszont gazdag K- és B6-vitaminokban, és magas a vastartalma is.

Így pótold helyesen az elveszített folyadékot!

És még mit? Tudd meg a Zöld életmód blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top