Életmód

Forróságban igyunk teát!

Ilyenkor nyáron még nagyobb a folyadékszükségletünk. Ráadásul így hűsíthetjük is magunkat, de nemcsak hideg italokkal, hanem forró teával is. Kétfélét is ajánlunk.

Mentatea

Tuti tipp a kánikula ellen: forró tea. Na nem ám akármilyen, hanem mentatea. Tudom, hidegen, jégkockával, citrommal, mentalevéllel szokták adni, van, ahol cukorsziruppal, van, ahol vodkával keverik. Pedig a legnagyobb butaság, ugyanis ha megisszuk a hideg innivalót, akkor pillanatnyira lehűti a nyelőcsövünket, a gyomrunkat, így, hogy normál hőmérsékletű legyen a belső szervrendszerünk, a szervezetünk nekiáll fűteni, mint az őrült, tehát még melegebb lesz a közérzetünk. Ha viszont meleg mentateát iszunk, akkor a szervezet automatikusan hűteni kezdi a belső szerveket, ráadásul a torkunk sem fájdul meg tőle. Nem mindegy azért, hogy nyaranta a gyógyszertárakat látogatjuk sűrűn vagy a természetes vízpartot!… Folytatás a Bopci blogon!

0

Citromfűtea

A citromfű zöld, közönségesnek tűnő növény, azonban kinézete ellenére igazi csodaszer. Készülhet belőle tea, szappan, ajakbalzsam, illóolaj, továbbá a konyhában is nyugodtan felhasználhatjuk ételek, italok ízesítéséhez. Azoknak, akik alvási problémákkal küzdenek, nagyon jót tesz, ha elalvás előtt egy órával isznak egy kis citromfűteát… Folytatás a Teaimádók klubja blogon!

 

0
 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top