Életmód

Minden férfi kigyúrta magát ebben a faluban – fotó

Káros szenvedélyek helyett a testépítésre koncentrálnak.

Az indiai Asola-Fatehpur Beriben élőknek évszázadokon keresztül a földművelés jelentette a fő bevételi forrást, ma már azonban a közel 5000 fős település férfi lakosságának mintegy 90 százaléka kidobóemberként dolgozik a szomszédos városok szórakozóhelyein.

A faluban nincs olyan fiú vagy férfi, aki ne járna edzeni. A kisfiúk már egészen fiatalon elkezdenek birkózni tanulni, sokan közülük azt remélik, hogy egyszer az olimpián is indulhatnak majd. Nem isznak és nem dohányoznak, a legtöbben vegetáriánusok, és speciális, egészséges étrendet követnek.

A kidobóembernek készülő fiatal srácok napi 2-3 órát edzenek, az edzésprogramban többek között  motorbiciklik és traktorok emelgetése, de jóga is szerepel. A helyi edzőterem vezető trénere, Vijay Pahelwan emellett ahhoz is ragaszkodik, hogy a fiúk befejezzék a középiskolát, mielőtt elmennének dolgozni. A kidobóemberek nagyjából napi 1500 rúpiát, vagyis havonta 30 000 – 50 000 rúpiát (115 000 – 190 000 forintot) tudnak megkeresni.

“Nagyon büszke vagyok rájuk, ez segített távol tartani a gyerekeinket a cigarettától és mindenféle kábítószertől” – jegyezte meg Vijay felesége, Rekha Tanwar. “Talán mi vagyunk a legegészségesebb falu Delhiben. A fiaink nem cigarettáznak, nem isznak alkoholt és nem néznek pornót” – mondta Vijay.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top