Életmód

Ökoanyu: babapopsikrém házilag

Mindentől mentes popsikrém házilag – Ökoanyu megmutatja, hogyan készül a sheahab.

Nem értettem soha, már akkor sem, amikor még nem volt gyerekem, hogy miért kell vastagon bekenni egy babapopsit, ha semmi baja nincs? Ha már ennyire hiper-szuper pelenkák vannak, és sikerül is időben cserélni, akkor mire jó az ujjnyi vastag krémréteg, ha teljesen leplombálja a baba bőrét, ami így nem tud lélegezni. A francia protokoll szerint – legjobb tudásom szerint legalábbis – csak akkor kenik a hátsó fertályt, ha gond van.

De persze megint nem mindegy, hogy mivel kenjük. Sajnos a boltokban kapható krémekben sok esetben találhatunk kőolajszármazékokat, mesterséges illatanyagokat, amelyek ebben az érzékeny időszakban nem tesznek jót a baba bőrének.

Mi ezt a receptet használtuk, még a kencesuliból:

Sheahab

Hozzávalók:

•    8 g sheavaj
•    4 g kókuszvaj
•    8 g kakaóvaj
•    4 g jojobaolaj
•    4 g mandulaolaj
•    1 tk. méz
•    1 mk. keményítő

A vajakat és olajokat tegyük egy erős tálba, és csak úgy, hidegen, menjünk rájuk a habverővel. Én is ferdén néztem először, amikor hallottam, de működik. Amíg beindul, rángatni fogja a kezedet, de aztán elsimulnak a vajak, és elkezd habosodni a kence. A titok nyitja itt is ugyanaz, mint a tejszínhabnál: hidegek legyenek a hozzávalók. Amikor kész a hab, tedd hozzá a mézet, majd a legvégén keményítőt. Ezzel még párat keverj rajta, és töltsd tégelyekbe, hagyd megszilárdulni.

Ez a krém egyébként egy igazi jolly joker, nagyágyú, imádom, mert nagyon sokoldalú. A babapopsin kívül tökéletes kiszáradt anyai könyök és sarok ápolására, kifújt kicsi kéz krémezésére is. Ha nincs más nálam, a számra is ezt használom, nagyon szeretem.

A receptet megtalálhatod Ökoanyu legújabb könyvében, az Ökobabában is!

Ökoanyu környezetbarát praktikáiért kattints a Caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top