nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Már a 9 évesek is le akarnak barnulni

Már a 9 évesek is le akarnak barnulni

Az anyák és a celebek a példaképek.
NLCafé
f Ajánlom

Egy Angliában készült kutatásban 9-16 év közötti gyerekeket kérdeztek a napozási szokásaikról. Kiderült, hogy már a 9 évesek jó része is le akar barnulni, ennek érdekében pedig mindent meg is tesz, amivel árthat magának, így például mellőzi a fényvédők használatát, és a déli napon sütteti magát. Egyharmadukat elsősorban az motiválja, hogy az olyan napbarnított hírességekre hasonlítsanak, mint például Kim Kardashian, Katie Price vagy Cheryl Cole.

A megkérdezettek fele hazudta mér azt a szüleinek, hogy bekente magát fényvédővel, holott valójában ezt nem tette meg. Nem csoda, hogy a kutatás szerint a gyerekek nyaranta legalább egy alkalommal leégnek, 33 százalékuk annyira, hogy le is hámlik a bőre.

Persze van is kitől “tanulniuk”, ugyanis a válaszadók negyede nyilatkozott úgy, hogy az édesanyja is mindenáron le akar barnulni, 28 százalékuk pedig úgy gondolja, hogy az anyukája nem használ fényvédőt.

Forrás: Daily Mail

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon