Életmód

A tökéletes jegestea titka

A nyári melegben többet iszunk, mint általában, legalábbis többet kellene inni mindenképpen. Ha nem vagyunk nagyivók, olyan italokat készítsünk, amiket jóízűen fogyasztunk el, így nagyobb eséllyel meglesz a napi ajánlott folyadékbevitel. Ehhez az egyik legjobb italféle a jeges tea, de nem ám a bolti cukros, citromsavas, ízfokozós, hanem házi, saját, cukor- és adalékmentes változat.

A jeges tea elkészítésekor alap, hogy több teaszálat (esetleg filtert) kell felhasználni, mintha melegen innánk. Arányait tekintve egy liter forró vízhez kb. 6-8 evőkanálnyi mennyiségre van szükség. A roiboost, a gyümölcs- és gyógynövényteákat 8 percig áztassuk forrásban lévő vízben, a zöld és fekete teát kb. 80 Celsius fokosra hűtött vízzel öntsük le, és csak 5 percig ázzon a levél, így utóbbiak nem lesznek keserűek.

Hogy az ízek jól kiérződjenek, adjunk annyi jégkockát a meleg teához, amennyivel sikerül lehűteni. Ez 1-1,5 liternyi jeget jelent. Természetesen, ha nem ilyen mennyiséget készítünk egyszerre, az arányokat ennek megfelelően igazítsuk.

Mivel ízesíthetjük? Tippek a Propolisz blogon!

A tökéletes jegestea titka

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top