Életmód

Frissítsd fel a tested-lelked illatos fürdővel!

Elmerülni kellemes meleg vízben… nincs is annál jobb egy-egy őrült nap végén. A tisztálkodás mellett kihasználhatod ezeket a perceket felfrissülésre, megnyugvásra, de még fájdalmaid enyhítésére is.

A forró vízben ücsörögve orrunkon át beszippantva az illóolajok jótékony hatóanyagai a tüdőnkből választódnak ki, és természetesen a bőrünkön keresztül gyorsan felszívódva száguldoznak is a véráramunkban kifejtve jótékony hatásukat. Az illatos fürdő akkor igazán hatékony, ha előtte megtisztítod bőrödet a szennyeződéstől egy gyors zuhanyzással. Próbáld ki, és garantáltan kicserélődsz!

Fontos, hogy ne használj vegyszereket tartalmazó tusfürdőt, tusolózselét, habfürdőt, hiszen azokkal nem megtisztítod bőröd, hanem további mérgeket kensz rá.

 

Frissítő fürdő

1 dl tej (langyos) + 7 csepp borsmenta-illóolaj + 3 csepp teafa-illóolaj

Tipp: Reszeld bele egy citrom vagy lime héját, és élvezd, ahogy kicserélődsz az illatoktól.

Ez a fürdő nem csupán tanulás (vagy blogolás) előtt tökéletes, de bármikor, amikor úgy érzed, egy fürdő kell a lendülethez. Bátran vesd be fejfájás esetén, vizes kézzel dörzsölgesd a halántékodat! Megfázáskor is tökéletes választás egy remek kamilla- vagy hársfatea kíséretében.

Ha végeztél, bújj puha meleg ruhába, és élvezd, ahogy az olajok élénken játszanak tagjaidban! Úgy fogod magad érezni, mint aki a vízesés alól szaladt éppen elő! 

 

Nyugtató fürdő

1 dl (langyos) tej + 7 csepp levendula- (vagy citromfű-) illóolaj + 3 csepp ilang-ilang illóolaj

Tipp: Rózsaillatú (organikus) illatgyertyával és sötéttel maximalizálhatod az ellazulást. Vigyázz: elalvásveszély! 

Lefekvés előtt ellazulsz; izmaid, tested is megnyugszik. Ha nem szereted az erős levendulaillatot, akkor használj helyette citromfű-illóolajat, vagy vegyesen a kettőt. Ha végeztél, jól dörzsöld át magad, és pizsiben vagy játszós ruhában irány az ágy! Ha szeretsz olvasni, tereld el háborgó gondolataid egy jó könyvvel! Íme, 3 kedvencünk ITT! További lazítós ötleteinket pedig ITT tudod elolvasni. Jó pihenést! 

A Green Love blogon olvashatsz a gyógyító fürdőről is, sőt egy különleges fürdőreceptet is találsz!

Illatos fürdők

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top