Életmód

Kiderült, mely életkor a legideálisabb a fogyókúrához

A házasságkötés és a gyermekszülés is motiváció lehet a fogyáshoz.

A tökéletes életkor a fogyókúra megkezdéséhez a nők számára a 32, míg a férfiaknak a 31 éves kor – állítja egy friss kutatás. A harmincas évek eleje azért a legmegfelelőbb, mivel vízválasztót jelent, és az emberek ekkor érzik leginkább, hogy fittek és egészségesek akarnak maradni. A harmincas évek közepétől viszont már kevésbé kitartóan követik a diétát, mivel egyre kevésbé törődnek a megjelenésükkel, illetve egyre inkább elfogadják az idő múlásával járó tökéletlenségeket.

A huszonéves kor a megkérdezettek 59 százaléka szerint azért kevésbé alkalmas a fogyókúrára, mivel ezekben az években a rendszertelenebb életmód, a bulizás miatt borulhat a diéta.

A kutatásból kiderült továbbá, hogy nő számára a házasságkötés teremti meg az ideális körülményeket a fogyáshoz, mivel ebben az időszakban kevesebbet esznek és isznak feleslegesen. Mások viszont a gyermekszülés után a leginkább motiváltak a fogyásra. Mivel manapság mind a házasságkötés, mind pedig a gyermekvállalás gyakran a harmincas évek elejére esik, így ez is alátámasztja az ideális életkorra vonatkozó megállapítást.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top