Életmód

Elhitték, hogy működik a szépségtapasz

Két héten keresztül kellett szépségtapaszt hordani a kiválasztott nőknek, akik úgy érezték egy idő után, hogy valóban megszépültek.

Egy kozmetikai márka kért meg több nőt, hogy legyenek a legújabb fejlesztésüknek, a szépségtapasznak a tesztalanyai, és vezessenek videonaplót a mindennapjaikról. A tapasz felragasztása előtt mindegyik nő arról számolt be, hogy szeretné, ha nagyobb lenne az önbizalma.

Az első nap után még semmi változást nem vettek észre a tesztalanyok, de aztán egyszer csak észrevették, hogy szebb a bőrük vagy formásabb a válluk. Persze valójában a szépségtapasz nem létezik, a videó a Dove legújabb kampánya azért, hogy a nők elfogadják és szeressék magukat, illetve vegyék észre az értékeiket. A kísérlet végén a pszichológus felfedte a nők előtt, hogy a tapasz valójában semmit nem tartalmazott, a lényeg az volt, hogy a szépségünk, a magabiztosságunk fejben dől el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top