Életmód

Gyalog járja végig a Nílust egy brit férfi

A brutális szudáni polgárháború, társának tragikus halála és a krokodilokkal való kaland sem rettentett el egy brit férfit attól a vállalkozásától, hogy gyalog járja végig a Nílus mentét Közép-Afrikából egészen a Földközi-tengerig.
Forrás: telegraph.co.uk
Forrás: telegraph.co.uk

A mintegy 7500 kilométeres utat egy év alatt tervezi megtenni Levison Wood, a brit hadsereg egykori századosa, aki hét országon kel át gyaloglása során. Ruandán, Tanzánián, Ugandán át vezető négy hónapnyi gyaloglás után Wood jelenleg Dél-Szudánban jár. “Fiatalkorom óta szeretem Afrikát. Mindig érdekelt a Nílus folyó, és arra gondoltam, mi lehet a legnagyobb expedíció, amelyről valaha is álmodhatok: a Nílus menti gyaloglás” – mondta a férfi.

Naponta mintegy 36 kilométert tesz meg, de ritkán egyedül. Kongói vezetője, Boston, már régóta vele tart. Dél-Szudánban három kalasnyikovos katona szegődött hozzájuk, hogy gondoskodjon biztonságukról. Egy forgatócsoport is követi, amely négyrészes dokumentumsorozatot forgat a Channel 4 brit és az Animal Planet amerikai tévétársaságoknak. Őket és Woodot is letartóztatták, amikor az egyetlen hidat filmezték a Níluson át Dél-Szudánban.

Miközben Dél-Szudán tűnik az út legkeményebb megpróbáltatásának, Ugandában tragédia árnyékolta be az expedíciót. Wood tapasztalt amerikai kalandortársa, Matt Power újságíró március 10-én meghalt kiszáradásban. Halála arra késztette a brit férfit, hogy átgondolja terveit. Azt követően azonban, hogy beszélt Power feleségével és családjával, úgy döntött, hogy áldásukkal folytatja a kalandot.

Forrás: telegraph.co.uk
Wood (j) és Boston (b) – Forrás: telegraph.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top