Életmód

Rekordár: 650 ezer forintot fizettek két mangóért

Egy nagyáruházba kerültek a mézédes, prémiumkategóriás gyümölcsök.

Egy pár márkás mangóért 300 ezer jenes, átszámítva 650 ezer forintos rekordárat fizettek Japánban az idei szezon első gyümölcsárverésén. A délnyugati Kjusu szigetén, Mijazaki prefektúrában termett mangókat repülőgéppel rögtön a sziget legnagyobb városába, Fukuokába szállították, hogy vevőcsalogatóként szolgáljanak egy ottani nagyáruházban.

A rekordárat elért mangók a taijo no tamago (A Nap tojása) prémiumkategóriába tartoznak. Az ilyen minőségű gyümölcsöknek szigorú kritériumoknak kell megfelelniük, például nem lehetnek kisebbek 350 grammosnál, és mézédesnek kell lenniük. Az idei szezon első mangóaukcióján összesen 231, két-két darabot tartalmazó rekesz talált gazdára.

Forrás: mangoworldmagazine.blogspot.com
Forrás: mangoworldmagazine.blogspot.com

Bár a gyümölcsárverések rekordárai inkább reklámcélokat szolgálnak, a kimagasló minőségű gyümölcsök általában is méregdrágák Japánban. Egyetlen almáért gyakran 600 forintot is elkérnek az üzletekben, ajándékként becsomagolt 20 szem cseresznye pedig akár 20 ezer forintba is kerülhet.

Egy 2008-as árverésen 2,5 millió jenért (5,4 millió forint) talált gazdára két sárgadinnye.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top