Életmód

Ezzel a diétával fogyhatsz a leggyorsabban

Vérfarkas vagy paleo diéta? Vagy inkább számoljuk a a kalóriákat? Egy amerikai kutatás összehasonlította, hogy melyik az a fogyókúrás módszer, amellyel a legtöbbet fogytak a legrövidebb idő alatt a diétázók.

Egy virginiai kutatócsoport fogyókúratáborban lévő diétázók súlyát kísérte figyelemmel több mint két hónapig. Több száz túlsúlyos férfi és nő különböző módszereket próbált ki: voltak, akik paleo- módszerrel, voltak, akik mediterrán, vegán vagy DASH módszerrel próbáltak a felesleges kilóiktól megszabadulni.

A legtöbb kilótól, átlagosan 6-7 kilótól a paleo diétát követők szabadultak meg 60 nap alatt.

Ugyanakkor a többi módszernek is megvannak a számokban kifejezhető előnyei. A vegán étrendet választók kerültek a második helyre, ők átlagosan 5 kilótól szabadultak meg ugyanennyi idő alatt, és a koleszterinszintjüket ez a módszer hozta helyre a legjobban.

A szívbarát fogyókúra, a DASH diéta 4 kiló mínuszt hozott átlagban 60 nap alatt, és a szervezet trigliceridszintjét ez a módszer csökkentette a legkedvezőbben. (Vagyis csökkentette a kettes típusú cukorbetegség kialakulását.)

Az utolsó helyre a mediterrán diéta került, akik ezt a módszert követték, átlagosan két és fél kilótól szabadultak meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top