Életmód

Ilyen a valódi nő teste!

Vékony, túlsúlyos, sminkelt vagy smink nélküli – milyen a valódi nő? Olyan fotókat válogattunk össze, amelyben a főszereplők vállalják a testüket, akár duci, akár sovány, vagy vállalják az arcukat smink nélkül, ahogy reggel kikelnek az ágyból.

Nehéz válaszolni arra a kérdésre, hogy milyen egy valódi nő, mert ugye mindannyian azok vagyunk. Mi a valódiságra azt értjük, hogy nem photoshopolt, nem egy idealizált kép, amin valaki olyan tökéletes, amilyen nincs is. (Persze ez nem jelenti azt, hogy a valóságban nem lehet valaki tökéletes!)

A lényeg: olyan nőket válogattunk össze, olyan történeteket, amelyben a főszereplők igenis vállalják a testüket, akár duci, akár sovány, akár éppen szülés utáni hasról van szó, vagy vállalják az arcukat smink nélkül, ahogy reggel kikelnek az ágyból.

1. Egy valódi nő hasa ikerszülés után

A történet úgy kezdődött, hogy egy norvég fitneszanyuka kitett egy fotót magáról az oldalára, amelyen négy nappal szülés után pózol – tökéletes hassal. Nők ezrei borultak ki ezt a képet látva:

Ilyen a valódi nő teste!

 

Erre válaszul tett fel egy amerikai blogger anyuka egy fotósorozatot magáról, hogy mindenki láthassa, így néz ki egy valódi nő hasa ikerszülés után 11 hónappal.

Megnézem
Összes kép (1)

2. Sztárjaink smink nélkül

Nagyon büszkék voltunk azokra a magyar sztárokra, akik vállalták, hogy megmutatják az arcukat kendőzetlenül, smink nélkül. Itt nézhetitek meg a többi között Tatár Csillát, Szabó Zsófit, Cynthia Dictatort teljesen smink nélkül. Odavagyunk ezekért a fotókért, mert szépek, igaziak, valódiak…

Ilyen a valódi nő teste!
 

3. Meztelenre vetkőztek a hétköznap asszonyai

Nincs retusálás, nincs szike – csak nők vannak: meztelenül a konyhában, a nappaliban, vagy  a lakásukban bárhol. A NU Project nevezetű kezdeményezés lényege, hogy bemutassa a nőket, úgy ahogy vannak, természetesen.
 
Megnézem
Összes kép (1)
 

4. Alternatív Barbie

Amíg egy másik galaxisban élő nő Barbie-vá műtteti magát, és boldogan nyilatkozik arról, hogy fénnyel táplálkozik, addig a valóságos világban szerencsére olyan is létezik, mint Nickolay Lamm ötlete: az átlagos termetű Barbie baba. Az kérdés, hogy rákapnak-e majd a gyerekek az átlagos külsejű Lammily babákra, és őket választják-e a gazellatestű, habos-fodros ruhákba öltöztetett, csábosra sminkelt babákkal szemben.
 
Megnézem
Összes kép (1)
 

5. Én és a testem

A végére hagytuk az ellenpéldát – Michelle Shank fotós Bőrömben című sorozatában olyan 25 év alatti fiatalokat mutat be, akik elszántan keresik a tökéletes testhez vezető utat. Mellnagyobbítás és ajakfeltöltés 18 évesen.
 
Ilyen a valódi nő teste!
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top