Életmód

“Ha combfix van rajta, azért meg tudok veszni”

Hiányolják a szoknyát, imádják a combfixet, és akad olyan is, aki a térdzokni szerelmese. Vajon a férfiakat tényleg érdekli, mit viselnek a nők? Megkérdeztük.

Férfiakkal női ruhákról beszélgetni…

Férfiakkal női ruhákról beszélgetni legalább annyira nehéz dolog, mint rávenni őket egy többórás shopping-maratonra a közeli plázában. Ezt tapasztalhattam meg akkor, amikor három egyszerű kérdéssel bombáztam ismerőseim postafiókját: 1. Mennyire fontos nálad egy nő öltözködési stílusa? 2. Van favorit női ruhadarabod vagy kiegészítőd? 3. Van olyan női ruhadarab vagy kiegészítő, amivel ki lehet téged kergetni a világból?

Ha valami gyorsan kiderült a tíz válaszolóm leveleiből, az volt, hogy a nők nem az ő mondataikból fogják megtanulni, hogyan kell 2014-ben öltözködnie valakinek ahhoz, hogy jó legyen a pasiknál. Persze ez talán túlzott elvárás is volna. Viszont ha nem vár az ember nagy megfejtéseket, azért pár elgondolkodtató dolgot sikerült kihúzni a delikvensekből.

Slamposok kíméljenek!

Az összhang a legfontosabb. Ez a mondat volt a leggyakoribb, amit az első kérdésemre kaptam. A nagy közhelygyűjteményből még csatlakozott hozzá a “szeretem, amikor egy nő a saját egyéniségét az öltözködésében is kifejezi”. Persze attól, hogy valami közhelyes, még lehet igaz. A 38 éves Ákos szerencsére ennél tovább jutott: “Fontos számomra, hogy egy nő időnként az öltözködésében is képes legyen megújulni. Ebből akár a kreativitására is következtethetünk, és arra is, tud-e valaki méltósággal megöregedni. Itt most nem arra gondolok, hogy hatvan fölött valaki egyből kössön kendőt, hanem arra, hogy ne az unokái cuccaival szemezgessen.”

A 34 éves Lacit különösebben nem érdekli, milyen egy nő stílusa a hétköznapokban. Szerinte a lényeg az, hogy ha valamilyen eseményre (színház, vacsora) megy, akkor mindig legyen nagyon csinos: “Nekem az számít, milyen a nő, nem az, hogy milyen ruha van rajta. Egy fekete pólós rocker lány is lehet nagyon csinos”. Laci ezzel a véleményével eléggé egyedül maradt, de a többiek az összhang fontosságán felül abban is egyetértettek, hogy a slamposságot nehezen viselik. A 36 éves Bandi szerint, ha egy nő nem fordít nagy figyelmet a ruházkodására, az is egyfajta üzenet. Márpedig számára nem feltétlenül a legjobb…

A combfix mindig nyerő

Két ruhadarab volt, ami egyértelműen kiemelt helyen állt a férfiak népszerűségi listáján.  Ákos sajnálkozva jegyezte meg, hogy “egyre ritkábban látok szoknyát a nőkön, ami szerintem abszolút a női öltözködés alfája és ómegája”. Bánatával többen is egyet tudtak érteni. A 28 éves Krisztián ezt annyival egészítette ezt ki, hogy “Szeretem, ha egy nő nőnek öltözik. Plusz szeretem a szép lábakat, így a rövidebb, vagy egyenesen miniszoknyák szerelmese vagyok.”  Én azért emlékszem egészen extrém és szavakkal nehezen leírható darabokra is, de ízlések és pofonok… Szintén Krisztián volt az, aki kiemelte a combfixek nem mindennapi jelentőségét a női öltözködésben: “Minden mennyiségben jöhet. Nem tudom megunni”. A dologhoz azért “Nekem az számít, milyen a nő, nem az, hogy milyen ruha van rajta”  Laci is érdemben tudott hozzászólni: “Ha combfix van rajta, azért meg tudok veszni”.

Fotó: Lily Melrose/llymlrs.com
Fotó: Lily Melrose/llymlrs.com

A többi ruhadarab és kiegészítő esetében már megoszlottak a vélemények. A 34 éves Csaba nagyon szereti a szolid és visszafogott ékszereket, a 26 éves Danit pedig nyáron az egyrészes, légiesen könnyed ruhadarabokkal lehet levenni a lábáról. Bandinál egyenesen a térdzoknik számítottak menőnek: “Persze nem mindegy, milyen lábon, de azért ez a ruhadarab nálam eléggé működik”. A 40 éves Norbi a sálat nevezte meg vonzó női ruhadarabként. Le se tagadhatná, hogy a bölcsészkar az ő terepe. A 30 éves Attila elvárásai már elég merésznek bizonyultak: “Imádom, ha egy nő csak egy szál férfiinget visel. Ezzel bármikor meg lehet fogni”. Azt sajnos nem tudom, hol találkozni az utcán ilyen nőkkel, de talán csak nem figyelek eléggé…

Kérjük, égessék el párduc- és leopárdmintás darabjaikat!

Amikor afelől érdeklődtem, mely ruhadarabok idegesítik a leginkább őket, többen kitérő válasszal (“az összhang hiánya az, ami zavar”) próbálkoztak, de nem hagytam annyiban a dolgot. A 37 éves Lali aztán felhívta a figyelmet arra, hogy akadnak kifejezetten veszélyes kiegészítők is a nők repertoárjában. És ő sem a tűsarkúval lábra taposásra gondolt: A hajcsatoktól rosszul vagyok. Egy nő hajában néha vagy húsz van belőlük. Kérdem én: minek? Ha közel hajolsz hozzá, tutira átszúrja valamid, ha nem figyelsz”. Hölgyeim, baleseti perek egész sorozatát lehet megelőzni azzal, ha a jövőben hanyagolják hajcsatjaikat!

Szintén Lali volt az, aki megálljt parancsolt az egyre inkább terjedő irodai kosztümöknek: 

“Olyanok, mint az iskolaköpenyek voltak régen. Borzalom”. Bandi a nők által viselt pufikabátoktól szaladna ki a világból, Laci pedig attól, hogy mi a fenének kell egy nőnek legalább száz táska: “Akárhány évig fogok élni, ezt sosem fogom megérteni”. Norbi és Dani a -szerintük – közönséges dolgok veszélyeire hívta fel a figyelmet. “A leopárdpöttyös cuccoktól falra tudok mászni, de a pink-fekete és az élénk türkizkék-fekete kombináció is bűntényt jelent az emberiség ellen”  – mondta Dani, Norbi pedig a patacipőt, a bőrből készült karkötőt, a nő által viselt baseball-sapkát és a párducmintát hozta fel az elfogadhatatlan női ruházat kategória győzteseiként.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top