Életmód

Kerüld el a zsibbadást! Kismamatorna otthon

A várandósság előrehaladtával egyre gyakrabban érezhető, hogy a karok, vállak, lábak elzsibbadnak, elnehezülnek, és sok esetben szinte mindennapossá válik a nehéz légzés, a légszomj. Bloggerünk gyakorlataival könnyedén leküzdheted ezeket.

1. Nyújtás négykézláb – Ellentétes kar-láb gyakorlat

– Helyezkedj el az előző posztban már ismertetett négykézlábas kiinduló helyzetbe!

– BELÉGZÉSRE emeld maximum vízszintesig az egyik karod és az ellentétes oldali lábad! (pl. jobb kar – bal láb)

– KILÉGZÉSRE engedd vissza a nyújtózó karod, lábad a talajra!

– Következő BELÉGZÉSRE emeld most már a másik oldali karod és lábad! (pl. bal kar – jobb láb)

– Végezd el néhányszor saját természetes légzésritmusodban, váltott oldallal a mozdulatot! (jobb kar – bal láb; bal kar – jobb láb)

Gyakorlatok kismamáknak
Kilégzés
 
Gyakorlatok kismamáknak
Belégzés
 

+ TIPP: A gyakorlat során a felemelt karod teljes hosszával nyújtózz, egészen a kézujjak végéig, mintha megpróbálnál elérni vele egy távolabbi tárgyat!

++TIPP: A nyújtózó lábad lábfejét feszítsd vissza pipába, mintha a hátad mögött a talpaddal megpróbálnád eltolni a falat!

Hogyan segít?

– Az aktív végtagokban serkenti a vérkeringést, “felébreszti” az izmokat, így szünteti meg a zsibbadást, fáradtságérzést a karokban, lábakban.

– A nyújtózó mozdulat a törzs oldalsó izomzatát is átmozgatja, nyújtja, nyitja a bordakosarat, így nagyobb helyet adva a gömbölyödő pocak mellett egyre kisebb teret kapó tüdőnek, így növelve a légzéskapacitást.

A 2. gyakorlatért látogasd meg a Fitneszanyu blogot.

Gyakorlatok kismamáknak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top