Életmód

Probiotikus takarítás: csak a rossz bacikat pusztítja el

Gondoljunk csak bele, amikor egy hagyományos, vegyszeres takarítószert használunk, akkor kiirtunk mindent. A probiotikus tisztítószerek viszont csak azt pusztítják el, ami valóban káros.

A probiotikus tisztítással “jó baktériumokat” telepítünk a felületre, melyek kitöltik a rendelkezésre álló teret, és erős biofilmet (élő és elpusztult szervezetek és anyagcseretermékeik megtelepülése, felhalmozódása) képeznek. Felveszik a nedvességet és táplálékot (ami számunkra szennyeződés) a környezetből, kizárva a kórokozó baktériumokat, egészséges mikrobiológiai környezetet alakítva ki. A kórokozó baktériumok ilyen környezetben nem képesek elérni a fertőzéshez szükséges létszámot, így kevesebb lesz a megbetegedés, szennyeződés.
Jelenlegi takarítási stratégia; a manapság tömegforgalomban lévő tisztító-fertőtlenítő-fehérítő szerek használata azt eredményezi, hogy a kórokozó  baktériumok egyre ellenállóbak, és képesek folyamatosan jelen lenni. A fertőtlenítéssel letisztított felületre a kórokozó baktériumok sokkal gyorsabban telepednek be, mint a probiotikumok, így a fertőzések melegágyát készítjük elő a teljes fertőtlenítéssel.

És hogy is néz ki mindez a gyakorlatban? A Zöld életmód blogról megtudhatod.

Takaríts probiotikusan

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top