nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Elkészült a világ legcsípősebb pizzája

Elkészült a világ legcsípősebb pizzája

Dicsőségfalra kerül a neve annak, aki képes megenni a brutálisan erős pizzát.
NLCafé
f Ajánlom

 

Elkészült a világ legcsípősebb pizzájaA nem különösebben bizalomgerjesztő Death by Pizza, azaz Pizza általi halál nevet kapta a világ minden bizonnyal legcsípősebb pizzája. A pizzát az angliai Sleaford olasz éttermének szakácsa, James Broderick készítette, az indiai éttermet üzemeltető Muhammad Karimmal együttműködésben.

A 18 centi átmérőjű pizzára először szokványos, sajtos feltét kerül, majd megkenik azzal a speciális pizzaszósszal, mely a világ legcsípősebb curryjének felhasználásával készül, és a csípősséget mérő Scoville-skálán 12 millió az értéke. Összehasonlításképp: az erősen csípős magyar paprikák 1500-2500, a jalapeno paprika 2500-8000, a thai paprika 50 000-100 000, míg a legcsípősebb paprikák közé tartozó habanero vagy havannai paprika értéke 100 000-350 000 Scoville-egység.

Bárki, aki képes elfogyasztani a pizzát fél órán belül úgy, hogy nem iszik meg hozzá fél liternél több vizet, azonnal nyer  20 angol fontot, és a neve felkerül az étterem dicsőségfalára.

Forrás: sleafordstandard.co.uk

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon