Életmód

Ezek a leggyakoribb rémálmok

Másról és másképp rémálmodnak a nők és a férfiak.

A nőknek leggyakrabban az emberi viszonyaikkal kapcsolatban vannak rémálmaik, míg a férfiak legnagyobb valószínűséggel természeti katasztrófákról, üldöztetésről álmodnak – állítja egy friss tanulmány, mely a Sleep című szakfolyóiratban jelent meg.

A Montreali Egyetem kutatói 572 résztvevő mintegy tízezer álmát elemezték, melyek közül 572 volt rémálom. Kiderítették, hogy a nők rémálmai gyakrabban végződnek ébredéssel, ami annak tudható be, hogy intenzívebb érzelmi reakciókat váltanak ki, hiszen az álmokban konfliktusokat, megaláztatást, alkalmatlanságot, frusztrációkat élnek meg.

„A rémálmok általában nem rémálmoknak indulnak, rendszerint semleges módon kezdődnek” – mutatott rá Antonio Zadra, a kutatás egyik vezetője. A szakember hozzátette, hogy a nők legszörnyűbb álmaiban is gyakran szerepelnek barátságos, segítő karakterek, míg a férfiak általában egyedül navigálnak a rémálmaikban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top