Életmód

Per lett a kukabúvárkodásból

Három brit férfi kidobott élelmiszereket vett el egy élelmiszer-áruházlánc egyik üzletének szeméttárolójából.

Interneten cserélnek gazdát a felesleges ételek  

A Paul May, JasonChan és William James elleni eljárást széles körben bírálták. A három férfi – aki egy jogtalanul elfoglalt észak-londoni ingatlanban él – tavaly októberben 33 font értékben vett el paradicsomot, gombát, sajtot és tortát az Iceland nevű brit szupermarket-hálózat egyik üzletének hátsó szeméttárolójából.

A férfiak ellen az 1824. évi csavargótörvény alapján emeltek vádat, és a rákövetkező hétre beidézték őket a bíróság elé. Mivel az ügy nagy felháborodást keltett a közösségi oldalakon, az Iceland közleményben hangsúlyozta, hogy nem az áruházlánc hívta ki a rendőröket, és nem is a cég kezdeményezte az eljárást.

A királyi ügyészség eleinte helyben hagyta a vádakat, ám a minap az közölte, hogy az ügyet felülvizsgálta egy rangidős ügyvéd, és az a döntés született, hogy a köz érdeke nem kívánja meg a bűnvádi eljárás lefolytatását. A három férfit képviselő ügyvédi iroda elégedett az ügyészség határozatával, ugyanakkor sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a döntés csupán néhány nappal a bírósági tárgyalás megkezdése előtt és nyilvánvalóan a média figyelmének nyomására született meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top