Életmód

Ez a szép öregedés titka

Szeresd az életet és viszontszeret – tanácsolják a brit kutatók.

Azok az idősödő emberek, akik élvezik az életet, általában jobb fizikai állapotban vannak az életkoruknál – állítja egy brit tanulmány.

A University College London kutatói 3200, 60 évnél idősebb nő és férfi fizikai állapotát és az élethez való hozzáállását kísérték figyelemmel nyolc éven át.  Egy négypontos skálán kellett értékelniük az élettel való elégedettségüket, a boldogságukat, hogy mennyire élvezik azokat a dolgokat, amiket tesznek, illetve mások társaságát, valamint mennyire érzik magukat energikusnak. Rendszeresen kikérdezték őket arról is, hogy mennyiben jelentenek számukra nehézséget az olyan mindennapi fizikai tevékenységek, mint például az öltözködés vagy a gyaloglás.

„A tanulmányból kiderül, hogy azoknál az idősebb embereknél, akik boldogabbak és jobban élvezik az életet, lassabban romlanak a fizikai funkciók – magyarázta Andrew Steptoe kutató. Azok az emberek viszont, akik kevésbé elégedettek az életükkel, háromszor nagyobb valószínűséggel szenvednek fizikai problémáktól.

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top