Életmód

Ujjak nélkül készít csodaszép ékszereket egy nő

Előbb a munkáit látják, és csak azután őt. Így már nem is kérdés, hogy képes-e arra, amit csinál.

Kézujjak nélkül készít csodaszép ékszereket egy nőA brit Annette Gabbedey tehetséges ékszerész, aki drágakövekkel és féldrágakövekkel díszített, aprólékosan kidolgozott ékszereket tervez és készít a műhelyében. Az alkotáshoz nem használ speciális eszközöket, és saját bevallása szerint el sem tudja képzelni, hogy a kézujjakkal rendelkező emberek hogyan képesek elvégezni ezt a munkát.

Annette kézujjak nélkül született, és számára mindig ez az állapot volt a természetes. „Teljesen normális vagyok, egyáltalán nem érzem magam fogyatékosnak. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy az embereket lenyűgözi, hogy képes vagyok létrehozni valamit” – fogalmazott a Daily Mail riportjában.

Az asszony ugyanitt elárulta azt is: bár ujjai nincsenek, a keze érzékeny és sokféleképpen tudja mozgatni. „Vannak az ízületeim és a mozdulataim, ami azt jelenti, hogy megvan a kézügyességem ahhoz, hogy megtartsam az apró elemeket.”

Annette  mindig szívesen válaszol a kíváncsi gyerekek kérdéseire: „Fiatalkorban meg kell tanulniuk, hogy ez normális. A világot sokféle különböző ember alkotja.

Mint mondta, az emberek először a munkáit látják, és csak utána őt. „Azt gondolják: nos, képes megcsinálni. Így ez már nem is igazán kérdés.” Úgy véli, minden ember számára más dolog a kihívás, számára konkrétan a kezei. „Valójában azonban nem úgy tekintek rájuk, mint kihívásra. Egyszerűen csak olyanok, amilyenek” – tette hozzá.   

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top