Életmód

Idegenek borulnak össze az ölelésműhelyen

Nem csak magányosok és szeretetéhesek járnak az órákra.

„Egy biztonságos hely, ahol az emberek belemerülhetnek a terápiás, nem szexuális érintésekbe” – így jellemzik röviden az ölelésműhelyt, amit rendszeresen megrendeznek egy londoni klubban.

Az összejövetel résztvevői alkalmanként 29 angol fontot, vagyis nagyjából 10 500 forintot fizetnek azért, hogy négy órán keresztül húsz vagy annál is több idegen emberrel ölelkezhessenek.

Az egyik ötletgazda, Anna Nathan Sekhory 2010-ben, egy fesztiválon osztott „ingyen öleléseket”, ekkor fogalmazódott meg benne az ölelésműhely elindításának gondolata. Később megismerkedett a jelenlegi párjával, Tom Fortes Mayer hipnoterapeutával, akivel ma már közösen vezetik a foglalkozásokat.

Anna elárulta: az ölelésműhelyekre nem kizárólag magányos és szeretetéhes emberek járnak. Vannak, akik például egyszerűen úgy akarnak fizikai kontaktusba kerülni másokkal, hogy azok nem várnak el tőlük semmit, míg mások azért jönnek, mert szívesen találkoznak új emberekkel és szeretnek ölelkezni.

Az órák egy része irányított, ekkor a résztvevők egymás ölelési kívánságait teljesítik, ám mindig jut idő a szabad stílusú ölelkezésre is, amikor mindenki úgy és azzal borul össze, akivel és ahogyan csak akar, leszámítva persze a szexuális közeledéseket. A résztvevőknek mindemellett arra is lehetőségük van, hogy udvariasan visszautasítsák azokat az öleléseket, melyeket nem kívánnak, tehát semmi sem kötelező.

Idegenek borulnak össze az Ölelés műhelyen

 Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top