Életmód

Magyar a világ legjobb vízilabdázója

A világ legjobb vízilabdásának választotta Varga Dénes olimpiai bajnokot a Nemzetközi Úszószövetség. Pezsgővel ünnepel, de már az Európa-bajnokságra készül – galéria.

„Éljen, pezsgő… Nyilván örülök, de azt hiszem, ez most már tényleg az a pillanat, amikor végleg lezárul a tavalyi év. Sokkal fontosabb most már előre tekinteni, az Európa-bajnokságra. Karrierem legnehezebb világversenye lesz” – nyilatkozta Varga Dénes a vlv.hu portálnak, amikor megtudta, hogy a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) a 2013-as év legjobb játékosának választotta. A szavazáson egyébként a második Nagy Viktor, a tavaly Barcelonában vb-aranyat szerző vízilabdacsapat kapusa lett.

A nőknél is szerepel magyar a legjobbak között: a Barcelonában világbajnoki bronzérmes válogatott balkezes centere, Bujka Barbara holtversenyes harmadik lett. Ugyancsak a harmadik lett az úszónőknél Hosszú Katinka, két amerikai, Missy Franklin és Katie Ledecky mögött.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top