Életmód

Már az óvodások is aggódnak a külsejük miatt

Megdöbbentő eredményekkel zárult egy friss kutatás.

Az 5 év alatti kicsik egyharmada foglalkozik a külsejével, 8 éves korára pedig a gyerekek háromnegyede tisztában van azzal, hogy milyen a megjelenése – derült ki egy brit tanulmányból.

A(z) “A te gyereked mennyit foglalkozik a külsejével?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Egészséges mértékben.

Ötből két megkérdezett szülő számolt be arról, hogy a gyermeke gyakran összehasonlítja a külsejét másokéval. Minden harmadik 16 éven aluli brit gyerek aggódik a külseje miatt, és 18 százalékukkal előfordult már, hogy sírtak amiatt, mert csúnyának érezték magukat. Kevésbé meglepő eredmény, hogy a lányokat jobban érdekli a külsejük, mint a fiúkat: a kislányok negyede, míg a kisfiúk tizede sírt már amiatt, hogy nem elég előnyös a külseje.

A szülők 69 százaléka rendszeresen elmondja a gyerekének, hogy a belső értékek számítanak igazán, ugyanakkor ötvenből csupán egy szülő vallotta be, hogy tudatosítja a gyerekében, hogy a külső megjelenés igenis fontos, és a lehető legtöbbet kell kihozni belőle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top