Életmód

Ismerkedős metrókocsi indult Prágában

Ismerkednél, de ódzkodsz a neten vagy éppen az éjszakai szórakozóhelyen való flörtöléstől? Immár a metrózás is kiváló lehetőséget nyújt erre, egyelőre a prágaiaknak. Az újítás élénk nemzetközi visszhangot váltott ki.

A(z) “Te ismerkednél a metrón?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
igen

Nekünk Szerelemvonatunk van (hála Demjén Rózsinak), a prágaiaknak pedig mostantól „flörtvagonjuk”. Elindult ugyanis a „vágy metrókocsija” a cseh fővárosban. A közlekedési jármű szerelvényeinek középső kocsija hivatalosan is a flört, az ismerkedés helyszínévé lett kinevezve. Az újítás a prágai közlekedési vállalat részéről indult. Azzal a céllal vezették be, hogy a szingli autósokat rávegyék a tömegközlekedésre.

„Az embereknek ma kevés a lehetőségük az ismerkedésre, csak esetleg valamilyen rendezvényen vagy a munkában van rá módjuk. A metróban az emberek ma már rendszerint olvasnak, tanulnak, zenét hallgatnak. Tehát miért ne lehetne kihasználni a metrót ismerkedésre is?” – magyarázták az ötletet a közlekedési vállalatnál.

A prágai sajtóban csak „flörtvagonnak” nevezett intézményt először a metró A jelzésű, zöld vonalán vezetik be. A kocsik nincsenek külön megjelölve, de minden metróállomáson plakátokon és a hangosbeszélőn is tájékoztatják róla az utasokat. Aki tehát beszáll a középső kocsiba, tudni fogja, hogy az az ismerkedésre is szolgál. A „vágy metrókocsija” egyelőre szombatonként délelőtt tíztől este tízig áll az érdeklődők rendelkezésére.

A nem szokványos ötletnek hatalmas visszhangja támadt Csehországban, de az európai és az amerikai sajtó is felkapta. A reakciókból az tűnt ki, hogy a széles közönség vevő az ötletre. Külföldön pedig azt emelik ki, hogy Prága ezzel újabb turistacsalogatóhoz juthat.

Esetleg Tarlós István főpolgármesternek vagy Vitézy Dávidnak, a BKK vezetőjének is lehetne ajánlani a prágai újítást…

Forrás: //popupcity.net
Forrás: popupcity.net

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top