Egymás szemében cikkek

Így állnak bosszút a megcsalt nők

Szerető-adatbázis indult az interneten, a nyilvános megszégyenítés jegyében.

 

Egy amerikai blogger, Ariella Alexander indította el azt a weboldalt, ahová bárki feltöltheti annak a nőnek a fotóját, nevét és egyéb adatait, akivel a barátja vagy férje megcsalta őt. A felhasználóknak röviden le kell írniuk a viszony történetét is, vagy legalábbis azokat az információkat, amiket tudnak, vagy feltételeznek a sztorival kapcsolatban. Mindennek elvileg egyrészt az a célja, hogy így, a nyilvános megszégyenítés révén szabaduljanak meg a dühüktől, bánatuktól, másrészt pedig az, hogy figyelmeztessenek másokat.

A dolog legfőbb szépséghibája, hogy a közölt tartalmak hitelességét senki sem ellenőrzi, így gyakorlatilag bárki bárkinek a fotóját, adatait feltöltheti az oldalra, akár rosszindulatból, egy kitalált történet kíséretében is.  Mindez pedig legálisan működik, az oldal üzemeltetői ugyanis elhárítják a felelősséget, mondván, hogy a szerető-adatbázisban szereplő adatok kizárólag a felhasználók véleményét tükrözik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top