Életmód

Nem a vékonyak érzik magukat a legjobban a bőrükben

Újabb sztereotípiát cáfolt meg egy felmérés.

Nem a vékonyak érzik magukat a legjobban a bőrükben A 44-es ruhaméretet hordó nők 74 százaléka érzi jól magát a bőrében. Majdnem kétszer annyian, mint a 34-es mérettel rendelkező nők – derült ki egy Nagy-Britanniában készült felmérésből. Azok a nők, akiknek a súlya az elmúlt három évben ingadozott, többségében szintén 44-es mérettel voltak a leginkább elégedettek.

A 34 és és 38-as ruhaméret közötti nők a legkritikusabbak önmagukkal. A legvékonyabbak közel fele szeretne hízni. 35 százalékuk azért, mert úgy véli, hogy a formásabb test szexisebb, míg majdnem ugyanennyien gondolják úgy, hogy jobban állnának rajtuk a ruhák, ha felszednének néhány kilót. Minden negyedik 34-es méretű megkérdezett pedig úgy nyilatkozott, hogy növelné az önbizalmát, ha teltebb lenne.

42-44-es volt Marilyn Monroe ruhamérete, a mai hírességek közül pedig szintén 44-es méretet hord például a brit énekesnő, Adele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top