Életmód

Ha ez a jelszavad, egyből cseréld le!

A többség túl egyszerű jelszavakat használ, már ha használ egyáltalán.

A legtöbb ember a háziállata nevét használja jelszóként az interneten, de a leggyakoribb jelszavak között szerepel a felhasználó édesanyjának neve, születési dátuma, sőt a saját neve is – derült ki egy Angliában készült felmérésből, melyben 2 ezer ember vett részt.

A kutatás megállapította azt is, hogy az emberek csupán 42 százaléka védi jelszóval vagy PIN-kóddal a mobileszközeit. Vagyis a többiek készülékéhez lopás esetén gyakorlatilag a bekapcsoló gomb megnyomásával teljes hozzáférést kap a tolvaj.

Miközben a PC-k és a laptopok 89, illetve 91 százalékát védi antivírus program, addig az okostelefonok és táblagépek közül csak minden negyediken van hasonló védelem, pedig a vírusok, kémprogramok ezeket is veszélyeztetik.   

A szakemberek azt tanácsolják, hogy a jelszavaink legyenek legalább 8 karakter hosszúak, és lehetőleg ne tartalmazzanak egy komplett, értelmes szót, ehelyett álljanak vegyesen számokból, betűkből és egyéb karakterekből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top