Életmód

Vedd le a jegygyűrűdet, és tiéd az állás!

A nők közel háromnegyede megteszi.

Leveszed a jegygyűrűd az állásinterjú előtt?Egy Nagy-Britanniában készült felmérésben minden harmadik eljegyzett vagy házas nő elismerte, hogy bizonyos helyzetekben lehúzza az ujjáról a jegygyűrűjét – és itt nem az olyan praktikus szituációkra gondoltak, mint a házimunka, a sport vagy a zuhanyzás.

A legtöbben állásinterjú előtt veszik le a jegygyűrűjüket, attól tartanak ugyanis, hogy amiatt nem kapják meg az áhított állást, mert a munkaadó azt feltételezi róluk, hogy hamarosan úgyis családot alapítanak, és otthagyják a munkát. A megkérdezettek kétharmada érzi úgy, hogy a szakmai előmenetelét hátráltatja, ha megtudják róla, hogy jegyben jár vagy férjnél van.

A résztvevők 22 százaléka viszont akkor szabadul meg a jegygyűrűjétől, ha társaságba megy, a legtöbben arra hivatkoznak, nem akarják, hogy a férfiak másképp kezeljék őket a családi állapotuk miatt. A válaszadók több mint egytizede pedig bevallotta, hogy meg akarja csalni a partnerét, ezért titkolja el, hogy házas.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top