Életmód

Csernus doktor: zabálásba fojtjuk a paráinkat

Dr. Csernus új könyvében arra keresi a választ, hogy mit jelent talpra állni és felnőttként élni. A kiút címmel hamarosan megjelenő kötetében arról is beszél, hogy a problémák kimondása helyett inkább folyamatosan eszünk.

Az Erőszaktevők után az ismert pszichiáter egy újabb „csoportot” emel ki az általa Dante poklának nevezettek közül. „Zabálunk, zabálunk, zabálunk. Nem lenne egyszerűbb önmagunkba nézni, hogy miért tesszük; melyek azok a parák, amelyeket ha kimondanánk, elkezdenénk megoldani?” – teszi fel a költői kérdést Csernus doktor. A problémát és a megoldási lehetőségeket a november 7-én megjelenő, A kiút című könyvében járja alaposan körül.

„Orvosként régóta stigmatizált emberekkel dolgozom, olyanokkal, akik a saját poklukban fortyognak, és nem látják a kiutat. Vajon mit jelent a pokol? Mit jelent talpra állni és felnőttként élni? Nekem meggyőződésem, hogy amibe egy ember juttatta önmagát, abból ki is mászhat. De hogyan? Mi az út? Ezekről a folyamatokról, az első lépésekről szól ez a könyv, különös tekintettel a mai huszonéves fiatalokra, akiket divatos szóval Y generációnak is neveznek. Jó ideje érdekel már, hogy milyenek ők, milyen erők, kétségek munkálkodnak bennük, hiszen ők a jövőnk letéteményesei” – meséli az ismert pszichiáter a legújabb könyvéről.

Csernus doktor a Nők Lapja Cafén:

mceBlockPasteEnd

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top