Életmód

Ezért nem tudsz aludni

Miben különbözik egy alváshiányos ember egy egészségestől? A Caféblog szerzője összegyűjtötte a rossz alvási szokásainkat, hátha meg tudjuk változtatni...

Ezért nem tudsz aludniMiben különbözik egy alvászavaros ember egy egészséges embertől? Többek között abban, hogy napközben váratlan időközönként ordas alvásvágy keríti hatalmába. Ezen felül viszont az „alvásszomj”, azaz a napközbeni álmosság nagyon rossz szokások kialakítására hajlamosít.

Milyen rossz szokásokra hajlamosak az alváshiányos emberek?

Vegyük sorra a rossz szokásokat, melyeket a tartósan fáradt, kialvatlan emberekre jellemzőek. Például vedelik a kávét és a koffeines italokat. Inkább cukorral, cukros italokkal, illetve evéssel tartják ébren magukat. Rendszertelenné válik a ritmusuk, lemondanak programokat, és halogatják az elintéznivalókat. Nappal időről-időre elszunyókálnak, túlgyógyszerezik magukat, saját maguk szabályozta adag altatókkal, fájdalomcsillapítókkal.

Sokszor türelmetlenek, ingerlékenyek, és hajlamosak az eseményeket sokkal drámaibban megélni, mint ahogy azt a helyzet indokolja. Gyakran borús gondolataik vannak, búskomorságra, depresszióra hajlamosak.

A folytatást a Caféblogon olvashatod el!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top