Életmód

Ilyen nyugdíjaséletről álmodik a magyar

A legtöbben családjukkal és utazással töltenék a nyugdíjas korukat.

A magyarok nyugdíjas éveiket családjukkal, jó egészségben, illetve utazással szeretnék tölteni, ennek érdekében lemondanának káros szenvedélyükről, és egy esetleges nyereményt is családjukra költenének – derült ki a Groupama Garancia Biztosító és a Gfk közvélemény-kutató közös felméréséből.

A legtöbb embert, a válaszadók 83 százalékát az tenné boldog nyugdíjassá, ha idejüket a családjukkal töltenék, 61 százalékuk pedig utazni szeretne. Amennyiben nyugdíjasként k ötmillió forintot nyernének, akkor a válaszolók 65 százaléka a családjára, 17 százaléka utazásra, 8 százaléka pedig lakásfelújításra költené ezt az összeget, tehát a nyereményt csak kevesen szentelnék álmuk megvalósítására.

A válaszokból ugyan az is kiderül, hogy a magyarok nyugdíjasként leginkább egészségre vágynak (62 százalék), az ötmillió forintos nyereményből mégis mindössze négy százalék költene egészségmegőrző kezelésekre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top