Életmód

7 hangulatjavító étel csoki helyett

Ajánlunk neked 7 hangulatjavító, stresszcsökkentő ételt, hogy ne csokoládéba fojtsd a bánatod.

1. Zabpehely
Stresszes nap előtt állsz? Akkor egy tálka zabpehellyel indítsd a reggelt! Élénkíti az idegrendszert, magas vitamin- és ásványianyag-tartalma energiával tölt fel. Cink is igen sok található benne, ami az immunrendszert erősíti.

7 hangulatjavító étel csoki helyett2. Szójabab
Ez a kelet-ázsiai növény egy igazi aminosavbomba, amire nagy szüksége van a szervezetünknek, ugyanis nem képes azt maga előállítani. Ráadásul a hangulatunkat is javítja, és még aludni is jobban fogunk tőle.

3. Rozmaring
Kimerültség és fáradtság esetén ez a kámforillatú gyógy- és fűszernövény segíthet regenerálódni. Olaja ugyanis serkenti a központi idegrendszert és javítja a szervezet vérellátását.

4. Galambbegy saláta
Jellegzetes, diószerű íze miatt igazi ínyencség. Rengeteg A-provitamin és C-vitamin van benne, magas a kálium- és kalciumtartalma. Az egyik legjelentősebb vasforrás a zöldségnövények között, így segít a jó közérzet kialakításában és a megfelelő szellemi teljesítmény elérésében. Sőt a bőrt is megszépíti.

5. Halolaj A norvégok szerint a hosszú, egészséges és kiegyensúlyozott élet titka a megfelelő mennyiségű és minőségű omega–3 zsírsav fogyasztása, ami csökkenti a vérzsírt. Kizárólag világossárga, szagtalan olajat fogyasszunk, mely nem tartalmaz káros bomlásterméket és toxikus anyagot.

6. Vanília
Csukd be a szemed, és képzelj magad elé egy adag madártejet. Már érzed is az illatát, ugye? A trópusi kúszónövény termése, a vanília mindenkiben kellemes emlékeket idéz. Így ha ezzel ízesíted a reggeli kakaódat, máris jobb kedved lesz.

7. Dió és mogyoró
Az olajos magvak sokáig a tiltott élvezeti cikkek közé tartoztak magas zsír- és energiatartalmuk miatt. Ám a szervezet zsírfelhasználására vonatkozó újabb kutatások szerint nemcsak táplálóak, de csökkentik a szívroham és a rák kockázatát is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top