Életmód

Így állj ellen a nagyi csokitortájának!

Fontosak a körülötted lévő emberek, ha fogyókúrázol? Mindenképp, ez nem is kérdés. Nagyon sokat számít, sőt meghatározhatja az egész folyamat sikerét. Mert ereje van! Olyan befolyása és minden percedbe bekúszó hatása, hogy nem is hinnéd.

Így állj ellen a nagyi csokitortájának!De há’ mié’?… Mert ugye – gondolja az ember lánya nagy eltökélten – ha elkezdesz valamit, ha elhatározod magad, akkor attól nem tántoríthat el semmi. Persze, a hősfilmekben meg a mesékben… De amikor jön a Julika meg a Marika a frissen csomagolt házi sütijével, meg az istenverte croissant-okkal meg csokikákkal, akkor sajnos nagyon kevesen vagyunk igazi acélgyomrú szuperhősök, akik egy „Köszönöm, nem”-mel (meg egy mélyről jövő, szaggatott sóhajjal) elutasítják a glutént meg a cukrot. Mert hát az ugye piszok nehéz. Meg mert az isler nagyon finom.

Ne vígy minket a kísértésbe!

Ha szerencsés vagy, és olyan családdal, barátokkal, munkatársakkal áldott meg a sors, akik nem visznek a kísértésbe, az már egy külön csoda. Az életmódváltás, de már „csak” egy pár hónapos fogyókúra is olyan betyáros kihívás az elmének és a testnek, amelynél nem sikkadhatunk el a körülményeken. Mert el lehet bukni miattuk, ha alábecsüljük.

Hányszor hallom nap mint nap, hogy „de csak egy falatot a kedvemért” vagy „most megsértesz azzal, hogy nem kóstolod meg?” és a kedvenc: az „ennyitől tuti nem fogsz meghízni”… Instant agyvérzés és meghibbanás. Mondjuk ez remek barátságmérce, mert amelyik barát ilyeneket mond, az kábé annyira a barátod, mint az agyvérzés, amit okoz a dilettáns hülyeségeivel.

Pár doboz cigi ára

Viszont ha ügyes és következetes vagy, nagyon egyszerűen találhatsz olyan közeget, ahol biztos lehetsz abban, hogy támogatni, és nem visszahúzni fognak. Legyél a helyzet ura, tartsd kezedben a gyeplőt! Kezdd azzal, hogy például elmész sportolni. Ne erre sajnáld a pénzt! Pár doboz cigi vagy pizza árából ma már vígan be lehet ruházni egy terembérletre, ahol csupa olyan jó fej emberrel tudod magad körbebástyázni, akik a célod felé lökdösnek.

Akikkel együtt születhetsz újjá, akik sorstársaid, és akik pontosan tudják, mennyi nehézséggel és küzdelemmel jár mindaz, amit elkezdtél. Teljesen mindegy, hogy jógázol, spinningelsz vagy épp a súlyok alatt szuszogsz. Mert ez nem játék. Ez kőkemény csata, amit igenis te fogsz megnyerni, ha akarod.

Ha beletartozol egy sport köré szerveződő közösségbe, akkor már félig nyertél. A mozgás egy csodálatos ajándék, ami már önmagában is hihetetlenül fontos, de amikor belépsz a terembe, amikor látod magad mellett a fújtató, izzadva ziháló társakat, akik nem adják fel, akkor kénytelen vagy te is helytállni.

Így állj ellen a nagyi csokitortájának!

Löketet kapsz, energiát és bajtársi szeretet, amit semmivel nem lehet pótolni. Ez feltölt és zsigerből ösztönöz arra, hogy folytasd, és hogy ha hazaérsz az edzésről, a túrót vedd elő a keksz helyett. Mert tudod, hogy az előbb még melletted ugráló csajszi is ugyanezt majszolja most otthon, és kitart. És akkor neked is muszáj, mert ha ő tök ügyes, akkor te is az leszel.

Küldd el Julikát…

De hol akadhatsz még hasonlóan motiváló közegre? Mi sem egyszerűbb a 21. században: hát az interneten. Üsd fel a böngészőt, bogarássz közösségi oldalakon, olvass életmódrovatokat és -blogokat, ismerkedj csoportokban, tájékozódj, kérdezz és büszkélkedj! Azé’ van!

Élj vele, mert fantasztikus aranybánya ez egy tudatosság útjára lépő nőnek, aki változtatni akar. Akit zavarnak a hurkák, a szűk nadrág, a feszülő ing és a tokácska. Mert ezek egyikének sincs rád vízuma, létjogosultsága, mert eldöntötted. Ahogyan a rossz vérképnek, a fáradékony levertségnek, a depressziónak és a komplexusoknak sem. Mert ezeknél te erősebb vagy.

Soha ne engedd, hogy a körülményeid határozzák meg, mi vagy, hogy érzed magad és hogy milyenné fogsz válni! Vedd kezedbe az irányítást, küldd el Julikáékat a sütijükkel a búsba, légy határozott, és nyiss azok felé, akik felemelnek. Akik veled mennek az úton, veled örülnek az apró sikereknek, akikkel megoszthatod a büszkeséget éppúgy, mint az elcsüggedt stagnálást.

S látod, innen nézve, így szemlélve, már nem is annyira a környezeten múlik a dolog. Rajtad, és a te döntéseiden. Hajrá, kislány!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top