Életmód

Kiderült, melyik a legkevésbé szexi testrész

Nem a tapasztalataink határozzák meg, mely testrészeket tartjuk erotikusnak.

Kiderült, melyik a legkevésbé szexi testrészWalesi és dél-afrikai egyetemi kutatók 800 embert kérdeztek meg arról, hogy mely testrészeket tartják a legkevésbé, illetve a leginkább vonzónak szexuálisan. Az eredmények alapján arra jutottak, hogy a legkevésbé erotikus testrész a lábfej, melyet népszerűtlenségben a térd követ.

A legerotikusabb testrészek mindkét nem esetében a nemi szervek lettek, majd a száj és az ajkak következnek. A nők esetében ezen kívül a halánték, a mellek és a mellbimbók, valamint a fenék, míg a férfiaknál a belső comb, a tarkó és a nyak, a mellbimbók és a hát alsó része lettek a legszexisebb testrészek.

A tudósok megfigyelték, hogy a válaszok a különböző kontinenseken, jelentősen eltérő életkörülmények között élő válaszadók esetében is összecsengtek, amiből azt a következtetést vonták le, hogy nem a kulturális közeg vagy az élettapasztalatok határozzák meg, mit tartunk erotikusnak, hanem az agyunk egy bizonyos területe irányítja a szexuális reakciókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top