Életmód

Mi kell a férfinak, mi a nőnek?

A férfiak és a nők mást tartanak fontosnak egy találkozáskor – támasztja alá egy friss felmérés.

Norman Li, a Szingapúri Egyetem pszichológusa és Oliver Sng, az Arizona Állami Egyetem doktorandusza munkatársaikkal több kísérletet is elvégeztek az online beszélgetés és a rapid randik módszerét alkalmazva, melyekbe tudatosan bevontak olyanokat is, akik kevésbé vonzó külsővel és kevésbé magas társadalmi státusszal voltak megáldva.
A kutatásból az derült ki, hogy a férfiak elsősorban a külsőt nézik a másik nemben, míg a nők a társadalmi státuszt tartják igazán fontosnak.
Az ellenkező neműekkel való társalgást követően a férfiak jellemzően kevesebb érdeklődést mutattak a külsőre nem túl vonzó hölgyek iránt, míg a nők érdeklődését a társadalmilag nem túl jól elhelyezkedő férfiak keltették fel kevésbé. Li szerint mindez azért érdekes, mert rámutat arra, hogy a nemek elsősorban abban különböznek a társkeresésük során, hogy milyen típust akarnak mindenképp elkerülni, nem feltétlenül abban, hogy milyen típust keresnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top