Életmód

Egy fotópályázat a reményért…

A Culevit Kft. fotópályázatot hirdet "Reménnyel töltve – Rák, ahogy én látom" címmel, melynek háziasszonya: Dobó Kata.

A Culevit Kft. története 1987-ben kezdődött, amikor dr. Kulcsár Gyula rákkutató biokémikus egy olyan tudományos felfedezést tett, amely alapjaiban befolyásolhatja a rák elleni további hadviselést. Rájött, hogy az általános védelemért felelős immunrendszer mellett létezik egy speciális védelmi rendszer, ami elpusztítja a ráksejteket. Bebizonyította a Természetes Tumorellenes Védelem létezését, meghatározta, miből áll, hogyan működik, s elmélete ma már az Európai Unióban és további 17 országban bejegyzett szabadalom.

Egy fotópályázat a reményért...Sok éve már, hogy útjára indult ez a vállalkozás, sok energiát fektetve abba, hogy kezet nyújtsanak nemcsak a betegeknek, de hozzátartozóiknak is egyaránt. Ezért működik ingyenes tanácsadó szolgálatuk, ahol szakemberek segítik a hozzájuk fordulókat.

Ez év augusztus 27-től a Culevit Kft. egy új szemszögből kívánja bemutatni  a rákot és a rák elleni küzdelmet – fotópályázatot hirdet amatőr és profi fotósok részére egyaránt.

A „Reménnyel töltve – Rák, ahogy én látom” pályázat kitalálásakor olyan alkotásokra gondoltak a kiírók, amelyeken keresztül megmutathatják az emberek, akár érintettek, akár nem, hogy mit gondolnak erről a betegségről, a gyógyulásról, a gyógyulásba vetett hitről, a reményről. Egy mozdulat az életből, egy momentum a mindennapokból, amiből kaphatunk, erőt nyerhetünk, vagy csak éppen elgondolkodunk… 

Az első három legjobb pályamunkát szakmai zsűri fogja kiválasztani:

  • Dr. Kulcsár Gyula rákkutató, Culevit Kft. tudományos igazgató – a zsűri elnöke   
  • Szebeni András fotográfus, érdemes művész – a zsűri szakmai elnöke
  • Dobó Kata színművésznő
  • Bánkúti András – Pulitzer-díjas fotóriporter
  • Gera Mihály – Balogh Rudolf-díjas szerkesztő

 

„Minden olyan pályázatnak örülünk, amely mellett pár sorban a személyes vélemény, élmény, érintettség is olvasható, hiszen ezek azok a sorok, képek, amiért az egész ötlet elindult” – nyilatkozta dr. Lex László, a Culevit Kft. ügyvezetője.

„A rákos megbetegedésekről történő kommunikáció a média világában elég egyirányú. Arra gondoltunk, egy fotópályázat igazán érdemes lenne arra, hogy megmutathassuk, hogy az emberek hányféleképpen látják ezt is, mint minden mást a világban. Van, akinek a szomorúságot, van, akinek az örömöt, a reményt, vagy éppen az élet szeretetét idézi fel ez a mondat. Beszélnünk kell róla, látnunk kell, hiszen így tudunk segíteni a rászorulóknak, ha megértjük, miről is szól megélni, túlélni ezt a betegséget.”

A 600 000 Ft összdíjazású fotópályázatra a cég oldalán lehet jelentkezni (www.culevit.hu/fotopalyazat). A fotókat bárki megtekintheti, és szavazhat is a neki legjobban tetsző képre a Culevit Kft. hivatalos oldalán vagy a Facebookon.

A verseny háziasszonyának Dobó Katát kérték fel, aki örömmel vállalta el ezt a feladatot.

„A struccpolitika nem vezet eredményre, beszélnünk kell erről a betegségről, hogy segíthessünk” – nyilatkozta Dobó Kata, amikor arról kérdeztük, hogy miért vállalta el ennek a kezdeményezésnek a háziasszonyi szerepét.

A képeket szeptember 30-ig várják a szervezők, az elbírálás után a hivatalos díjkiosztó október 17-én lesz a KOGART Házban, ahol meg is tekinthetők majd a legjobb pályamunkák.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top