nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Tetkódivat, 2013: semmi sem tilos!

Tetkódivat, 2013: semmi sem tilos!

Ahogy ruhában, cipőben vagy sminkben, úgy tetoválásban is léteznek trendek, bár nem változnak olyan sűrűn, mint más területeken. Zagyvai Gábor tetoválóművész avatott be a testdíszítés rejtelmeibe, és megmutatta, hogyan fest egy menő tetoválás 2013-ban.
TóCsa
TóCsa
f Ajánlom

Ahogy más szakmákban, úgy a tetoválóknál is megjelennek időnként új technológiák, melyek felrázzák a szakmát, és persze egy-egy elhíresült sztártetkó is képes megmozgatni a piacot. „A 2000-es évek közepén jöttek be például a forgómotoros tetoválógépek, melyek segítségével egyenletesebb és gyorsabb lett a színezési folyamat. Régen mindenki maga forrasztotta és sterilizálta a tűit, ma pedig már eldobható, egyszer használatosakkal dolgoznak. Az utóbbi években elterjedt festékek pedig már sokkal élénkebb színűek és tartósabbak, ezért a színes tetoválások népszerűbbek, mint régen voltak. UV fényű tetkó is volt korábban, de igazán hatásos csak most lett a dolog. Ki tudja, egyszer talán a színváltós tetoválások korát is megérjük…” – meséli Zagyvai Gábor, a Black & White Tattoo szalon művésze.

Mindenhová szabad

Amikor arról érdeklődünk, az emberi test mely részeire a legdivatosabb mostanában tetováltatni, Gábor felvilágosított: ma már az a divat, hogy mindent szabad. „Ahogy a társadalom is elfogadóbbá vált, úgy fedezték fel az emberek, hogy a testük minden része tetováltatható. Nincsenek tabuk. Aki pedig úgy érzi, hogy takargatnia kellene a tetoválását, inkább ne tetováltasson, hiszen annak van értelme, amit mindig fel tudunk vállalni: ez a testünk része. Tíz emberből hatnak van tetkója, a másik négy pedig szeretne egyet, ezért nincs miért szégyellni.” Persze felfedezhetők pillanatnyi hóbortok – mostanság például a nők körében a bokatetoválások –, de az általános szabály az, hogy mindenhová szabad.

Amikor ciki a tetkó

10 Fotó megtekintése

Ilyen a tetkó, ha ciki

Vérbeli home made darab, amin valahogy egyetlen vonal sincs a helyén.
Még több +
A nonfiguratív tetkó lehet fantáziadús és különleges is, de ahhoz előbb nem árt elszakadni a kliséktől.
Még több +
Szép dolog: Melanie szereti Antoniót. Nem szép dolog: mindezt egy ilyen brutálisan ronda tetkóval fejezni ki.
Még több +
Portrét csak úgy érdemes készíteni, ha a kész mű emlékeztet is arra, akit ábrázol. Szegény Al Pacinót csak a géppisztolyáról ismertük meg...
Még több +
A hasra tetoválás csak akkor ajánlott, ha biztosak vagyunk benne, hogy hasunk szép, lapos marad egész életünkben. Máskülönben ez lesz a vége...
Még több +
Igényes tetkó, azzal a szépséghibával, hogy egy az egyben Dwayne Johnson híres tetoválásának másolata. Hol marad az egyéniség?
Még több +
A fogyasztói társadalmat egy vonalkóddal a testünkön kritizálni legalább annyira eredeti, mint azt mondani, hogy a politikusok korruptak. Na és?
Még több +
Valamit üzenni szeretne. De vajon mit?
Még több +
Ilyen az, amikor a tetoválásunk színei elkezdenek "elfogyni".
Még több +
Scarlett, ezt te magad varrtad?
Még több +

A feliratok a leggyakoribbak

A leggyakrabban feliratokat tetováltatnak a megrendelők, és talán meglepő, de Gábor szerint ez mindig is így volt. „Általában idézeteket, valamilyen bölcsességet vagy egy-két számukra nagyon fontos szót varratnak magukra – magyarázza. – A portrék közül főleg családtagok, a gyerekeik, az édesanyjuk vagy az édesapjuk arcképét örökítik meg magukon, és sokkal ritkábban ismert sztárokét, de persze volt már példa arra, hogy a kolleginám készített egy Marilyn Monroe-t. A sablonosan fantáziátlan – vonalas/indás – nonfiguratív tetkók szerencsére kezdenek kikopni, és ezen a vonalon inkább a dotwork (amikor a kép sok apró pontból áll össze) és a blackwork (ahol nagy, fekete felületekkel dolgoznak) lesz egyre menőbb, én legalábbis sokat dolgozom azon, hogy minél több ilyennel találkozhassunk” – meséli Gábor. Lássunk néhány jó példát az alaptípusokra!

10 Fotó megtekintése

Tetkódivat, 2013: semmi nem tilos

Ilyen egy bokatetkó, amikor diszkrét, ízléses és ötletes. Bár nem biztos, hogy minden szereléssel jól mutat...
Még több +
A legtöbben csak rövid szövegeket varratnak magukra, de a hossz nem akadály, ha ilyen ötletes a megvalósítás.
Még több +
Újszerű, szép, érdekes helyen van, vagyis menő!
Még több +
Klasszikus dotwork, vagyis apró pontokból összeálló tetoválás
Még több +
Evan Rachel Wood ízléses hátfelirata egyszerűen csodaszép, és illik is a viselőjéhez.
Még több +
Így kerül be a tetkódivatba a filmkultúra. Tim Burton új meseteremtménye, Frankenweenie rögtön tetoválásként éledt újjá.
Még több +
Rihanna csillagai jó helyen vannak, pazarul festenek, csak sajnos túl sokan utánozzák.
Még több +
A mellbimbótetkó az újabb trendek közé sorolható. Neked bejön?
Még több +
Klasszikus blackwork, vagyis sok feketét használó, mutatós tetoválás.
Még több +
Mint egy életre kelt képregény lapjai
Még több +
Megosztás Facebookon