Életmód

Mozgás helyett aerobiktabletta?

Örüljünk neki vagy ijedjünk meg? A kutatók szerint nincs messze az aerobiktabletta – a gyógyszer, ami megdolgoztatja az izmaid.

Mozgás helyett aerobictabletta?Talán emlékeztek még a Jetson család rajzfilmsorozatra, ami egy űrbázison a jövőben játszódott. Reggelire az egész Jetson család különféle pirulákat dobott be, és már ment is a dolgára, a rántottát már hírből sem ismerték. Nekünk már ez is elég meredek volt, pláne az aerobiktabletta.

Mielőtt rohannál a gyógyszertárba, nem, még nem lehet kapni. Egy floridai kutatóintézet viszont bejelentette, hogy olyan vegyületet fedeztek fel, amely az izmok proteinszintjét befolyásolja, így javítja az anyagcserét, rendezi a koleszterinszintet, és mellesleg csökkenti a testsúlyt.

A tudósok abban bíznak, hogy ez a felfedezés segíthet a mozgássérült embereknek abban, hogy mozgás nélkül is olyan folyamatok induljanak meg a testükben, mintha mozogtak volna. Szóval egy tabletta bevétele olyan hatással van az ember izmaira, mintha most jött volna az aerobikóráról…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top