Életmód

A gyomorégés ellenszerei

Társadalmunk elvárásainak eleget tenni, nem kis kihívás manapság. Átformálódó mindennapjainkban, gyakran csak erős kompromisszumok árán tudunk életünk minden fontos színterén helytállni. Az állandó időhiányban a leggyorsabban a saját magunkra szánt időt tudjuk átcsoportosítani.

A gyomorégés ellenszereiMire van szüksége a szervezetünknek?

Pihenés
Nagyon fontos, hogy hagyjunk időt szervezetünk regenerálódásra. Nyugodt, éjfél előtt kezdődő 6-8 órás alvásra minden éjszaka szükségünk van. Ha alkalmanként éjszakázunk, belátható időn belül próbáljuk meg bepótolni az alvást.

Táplálkozás
Egészséges és rendszeres étkezésekre van szükségünk ahhoz, hogy testünk motorja jól működjön. A javasolt napi ötszöri étkezést, nyugodt körülmények között kellene megvalósítani. Rostban gazdag, magas tápértékű alapanyagok, sok zöldség, és napi 1-2 liter víz fogyasztása lenne az ideális.

A gyomorégés ellenszereiMozgás
A mozgás, nem egyenlő az edzőteremmel. Ne hivatkozz időhiányra, már az is megteszi, ha sétálsz egyet.

Hetente háromszori séta minimálisan negyedórán át a friss levegőn, és megvan a rendszeres mozgás. Persze ha teheted többet is sportolj, jó lenne hetente két alkalommal kiadósabb sportolást is beiktatni.

Kevesen vagyunk azonban akik betartják ezeket a szabályokat, ezért sokunk számára igen ismerősek a következő helyzetek:

Nem megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés
A mindennapos fáradság ellen kávét, energiaitalt kell bevetni, hogy koncentrálni, teljesíteni tudjunk.

Nem megfelelő mennyiségű és minőségű táplálkozás
Nincs idő reggelizni, nincs idő ebédelni, napközben szinte alig eszünk, iszunk majd este mindent bepótolva,felfaljuk a hűtő tartalmát.

Nem megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás
Amikor a lelkifurdalástól vezérelve naponta egyszer sem választjuk a lépcsőzést a lift helyett.

Először finoman majd egyre erőteljesebben jelzi a szervezeted, hogy baj van?

Fáj a fejed a folyadékhiánytól, fájnak az izmaid/ ízületeid a mozgáshiánytól? Kimerült vagy a kialvatlanságtól, ég és fáj a gyomrod a rendszertelen táplálkozástól?

Nem mindegyik problémára van megoldásunk, hiszen az életmódváltást nem írják fel receptre, de legalább a gyomor problémák kezelésére javasolhatunk enyhítést hozó vény nélkül kapható segítséget.

A rendszertelen táplálkozás okozta görcsös gyomortáji fájdalom, szűnni nem akaró köhögés, a gyomorsav tartós nyelőcsőbe történő visszaáramlása, nagy valószínűséggel a gyomorsav túltermelődésére vezethető vissza. A túlzott gyomorsav ellen védekezhetünk

Savlekötőkkel, melyek átmeneti jelleggel közömbösítik a már meglévő gyomorsav tartalmat.

H2 receptor blokkolókkal, melyek a gyomorsav termelődésének folyamatában egy ponton a (H2 receptornál) hatva csökkentik a gyomorsavtermelés mennyiségét.

Proton-pumpa gátlókkal, melyek jelenleg a gyomorsav által okozott problémák megoldására kifejlesztett legmodernebb termékekként a gyomorsav termelési folyamatának végső lépcsőjében hatva gátolják, illetve csökkentik a gyomorsav termelésének mennyiségét. Mindig a használó gyomorsav mennyiségétől függ, hogy mikorra fejti ki először érezhetően a hatását. Ez valakinek pár óra, de akkor sem kell megijedni, ha néhány napot vesz igénybe. A 20 mg pantoprazol-t kúraszerűen szeretnénk használni, figyeljünk arra, hogy 14 napnál ne legyen több. Így garantálva a folyamatos egyensúlyt a kívánt gyomorsav mennyiség fenntartásához.

Az Acida a proton-pumpa gátlók közé tartozik, ezzel biztosítva a gyomorsav által okozott problémák professzionális kezelését.  

Mire való az Acida?

A gyomorégés ellenszereiAz Acida 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta hatóanyaga a pantoprazol, amely gátolja
a gyomorsavat termelő “pumpát”, ezáltal csökkenti a sav mennyiségét a gyomorban.
Az Acida tablettát a reflux tüneteinek (pl.: gyomorégés, savas felböfögés) rövid távú kezelésére alkalmazzák felnőtteknél. A reflux nem más, mint a sav visszacsorgása a gyomorból a nyelőcsőbe, amely így begyulladhat és fájdalmat okozhat.

Pantoprazol hatóanyag-tartalmú gyógyszer, amely gátolja, szabályozza a gyomorsavat termelő “pumpát”, ezáltal csökkenti a keletkező sav mennyiségét a gyomorban.

Az Acida tablettát a reflux** tüneteinek (pl.: gyomorégés, savas felböfögés) rövid távú kezelésére alkalmazzák felnőtteknél. Kúra szerűen napi 1db tabletta is elég, hogy hosszú távú és tartós eredményt érjen el.

Vény nélkül kapható a gyógyszertárakban.

További információk!

—————————————————————————————————————————

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,

vagy kérdezze meg kezelőorvosát,

gyógyszerészét!

—————————————————————————————————————————

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top