Életmód

Az éjjel-nappali edzőtermeké a jövő

Többé már az sem kifogás, hogy nappal nem érünk rá edzeni.

Az elfoglalt és/vagy kiszámíthatatlan életformát folytató emberek körében egyre népszerűbbek az éjjel is nyitva tartó edzőtermek. Tőlünk nyugatabbra sorra nyílnak a nonstop fitneszklubok, ahová akár az éjszakai órákban is betérhetnek edzeni a tagok, ha épp akkor támad kedvük, vagy csak akkor érnek rá. A legtöbb éjjeli vendég váltott műszakban dolgozó, vendéglátós, sofőr vagy diák, de akadnak köztük családanyák is, akik csak a gyerekek lefektetése után tudnak elmenni mozogni.

Az éjjel-nappali edzőtermeké a jövő

A termek éjszaka általában jóval kevésbé zsúfoltak, mint nappal, így azok is nagyon kedvelik a szolgáltatást, akik nem szeretnek tömegben edzeni.  Az éjszakai edzéseket általában nem személyesen, hanem videofelvételről irányítják az oktatók. Akadnak olyan klubok is, ahol egyáltalán nem tartózkodik személyzet, hanem a tagok kártya vagy egyedi azonosító kód segítségével tudnak belépni. Vészhelyzet, baleset esetére viszont segélyhívó gomb áll rendelkezésre.

A szakemberek szerint az éjszakai edzés egyáltalán nem veszélyes, és az alvási szokásokra sincs rossz hatással, sőt egyértelműen sokkal egészségesebb, mintha nem mozognánk egyáltalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top