Életmód

Máris hőségriasztást adtak ki

A hét közepéig extrém meleg lesz, 35 fokos hőség jön. De meddig tart a kánikula?

Amikor lihegve törölgetitek az arcotokról az izzadságot, akkor jusson eszetekbe a márciusi hófúvás, amikor már a nyári kánikuláért imádkoztatok. Hétvégén is meleg volt, de most jön a forróság. Másodfokú hőségriasztást rendelt el hétfő déltől péntek éjfélig az országos tiszti főorvos.

Máris hőségriasztást adtak ki

Hétfőn akár 34 fok is lehet az Országos Meteorológia Szolgálat jelentése szerint, északnyugaton lehet egy kis zápor, zivatar, de máshol zavartalan lesz a napsütés. Egészen péntekig marad a kánikula, nyugodtan lehet kis szoknyában, ruhácskákban járni, mert fázni nem fogtok.

Aztán pénteken, hétvégén kicsit már hűvösebb lesz: 24-30 fok körül alakul a hőmérséklet, de jönnek a viharok sajnos.

A héten igyatok sok-sok folyadékot, viszont nagyon figyeljetek oda a pollenekre és az UV-sugárzásra is – figyelmeztet a Meteo Klinika meteogyógyásza. A mostani száraz hőség elsősorban a pázsitfűfélék szórásának kedvez. Aki allergiás, az a tünetek mérséklése érdekében hazaérkezéskor azonnal váltson ruhát, gyakran mosson hajat, és ne igyon annyi tejet.

És természetesen kenjétek magatokat naptejjel, naponta akár többször is!


Elindult a Nők Lapja Café NYÁR oldala! Gyere és nyaraljunk együtt!
Nyár dobozok

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top