Életmód

Éljen! Marad a 30 fok meleg!

Jó hírünk van: a héten folytatódik a 30 fok körüli meleg, de azért egy összecsukható esernyő kerüljön a táskába, mert záporok, zivatarok is várhatók.

A szerdai majálisra meleg, de felhős idő ígérkezik, többfelé várható csapadék is. De nézzük napi bontásban, mit jósolnak:

Hétfőn sok napsütés várható, csapadék nem valószínű, de az északi országrészben többfelé megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 9 és 14, a legmagasabb hőmérséklet 26 és 30 Celsius-fok között várható.

Marad a 30 fok meleg!

Kedden is sok napsütésre számíthatunk, legfeljebb este északnyugaton, északon lehet egy-egy zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű. Nappal általában 26–31 fokig emelkedik a hőmérséklet, de délkeleten még melegebb is lehet.

Szerdán, május elsején, északon–északkeleten időnként megnövekszik a felhőzet, és itt helyenként zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. A leghidegebb órákban 13 és 18 fok között, napközben többnyire 25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet, de északnyugaton hűvösebb lehet.

Csütörtökön a déli óráktól többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, kisebb eséllyel a Tiszántúlon. A minimum-hőmérséklet 10 és 16 fok közötti valószínű, a nappali legmagasabb értékek várhatóan 24 és 30 fok között alakulnak.

Pénteken nyugaton és délnyugaton kisebb eséllyel, de másutt több helyen is valószínű zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb 21 és 27 fok között várható.

Szombaton napközben és este többször is erősen megnövekszik a felhőzet, főként délen és keleten számítanunk kell záporokra, zivatarokra.

Vasárnap szórványosan várható zápor, zivatar. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke szombaton és vasárnap egyaránt 11 és 16 fok között valószínű, míg a nappali maximumértékek 21 és 27 fok között alakulhatnak – olvasható az előrejelzésben.

Érzékenyek figyelem!

A MeteoKlinika meteogyógyásza a hirtelen beköszönő hőségre figyelmeztet: hétfőn megérkezik az év első hőhulláma. A szerdától már fülledtséggel is járó időszak kiemelt veszélyt jelenthet a migrénre hajlamos emberekre, esetükben már a hét elején jelentkezhetnek vagy erősödhetnek a tünetek. Természetes gyógymódként az őszi margitvirágból készült tea fogyasztását javasolják a panaszok enyhítésére. A hirtelen felmelegedés az idősek, a krónikus betegek, valamint a szív- és érrendszerszeri betegek szervezetét viselheti meg. Ők lehetőség szerint kerüljék a fizikai és lelki terhelést, és ha tehetik, kímélő programokat tervezzenek – ajánlja Bánhegyi Marianna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top