Életmód

Itt a bizonyíték: szebb vagy, mint gondolod

Egy rendőrségi rajzoló készített portrékat nőkről az alapján, ahogy magukat látják, és ahogy mások látják őket. Óriási lett a különbség.

Újabb jól sikerült reklámot készített a Dove, amiben a nők önértékelését pedzegették. A kampányhoz felvett videót egy hét alatt 18 millióan nézték meg és 77 ezren lájkolták.

Ezúttal egy volt rendőrségi rajzolót kértek fel, hogy rajzoljon fantomképet teljesen átlagos nőkről, összesen kettőt. Az egyiket az alapján, amit a nők saját magukról mondtak, a másikat az alapján, ahogy egy nemrég megismert idegen látta őket. Maga a rajzoló egyáltalán nem láthatta őket.

Sorolták a hibákat

A két kép között döbbenetes a különbség, és a videón is hallatszik, ahogy a nők az előnytelen tulajdonságaikat felnagyítva ecsetelik: „az anyám szerint túl széles az állam”, „ahogy öregszem, egyre több rajtam a szeplő”, „az arcom kerek és kövér”, „nagy a homlokom”.  Aztán nem sokkal később halljuk azt is, milyen helyesnek látták őket az újdonsült ismerőseik.

A videó legszebb része az, amikor elárulják a résztvevőknek, mire is ment ki az egész, és megmutatják nekik a róluk készült képeket, bár a drámai eltérésekhez az is hozzájárulhatott, hogy a rajzoló be volt avatva mindenbe. „Nőként rengeteg időt töltünk azzal, hogy kielemezzük a hibáinkat és javítani próbáljunk rajtuk, ehelyett jobb lenne, ha arra fordítanánk több energiát, hogy értékeljük, amit szeretünk magunkban” – mondja az egyikük a végén.

Íme a végeredmény:

Sokkal szebb vagy, mint gondolnád

Sokkal szebb vagy, mint gondolnád

Sokkal szebb vagy, mint gondolnád

Sokkal szebb vagy, mint gondolnád

 

 

Hogyan lehet a szeplőket minél jobban eltüntetni? Segít a Válaszkereső!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top