Életmód

1400 milliárdos él a Földön

Magyarok nem kerültek fel a Forbes listájára.
Albert von Thurn and Taxis Fotó: wikipedia.org
Albert von Thurn and Taxis
Fotó: wikipedia.org

Gyerekkorunkban még arról ábrándoztunk, hogy ha felnövünk, milliárdosok lehetünk, de a Forbes összesítéséből kiderül, hogy egészen szűk ez a klub, ha a Föld hétmilliárd lakójából csak ennyien tartoznak bele.

A milliárdosok listáján egészen pontosan 1426 ember szerepel, és a legnagyobb részük, 442 ember amerikai. Magyarok egyáltalán nem szerepeknek a listán, a szomszédos Ukrajna viszont rögtön tíz fővel képviselteti magát, de találtunk egy románt és négy csehet is.

A legfiatalabbak

A lista legfiatalabb milliárdosai Mark Zuckerberg, a Facebook 28 éves alapítója, és ugyanennyi idős társa, Dustin Moskovitz. A 29 éves Albert von Thurn and Taxis pedig valószínűleg Németország legkelendőbb egyedülálló férfija lehet, örökölte vagyonát, és ezzel ő a harmadik legfiatalabb. Illetve a legfiatalabb, aki még nem házas. Az ötödik legfiatalabb milliárdos viszont egy nő, a kínai Yank Huiyan, akit édesapja ingatlanbiznisze tett gazdaggá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top