Életmód

Önbizalom-erősítés közösségi oldalakkal

Az internetes közösségi oldalak megerősíthetik bennünk az érzést, hogy jó emberek vagyunk és sokan szeretnek minket – állítja egy friss tanulmány.

A Cornell Egyetem kutatói összesen 88 főiskolai hallgató részvételével készítették el felmérésüket, melynek alapján megállapították, hogy az internetes profiljában mindenki a legelőnyösebb oldalát, legértékesebb tulajdonságait és kapcsolatait osztja meg a többiekkel.
„Sokan úgy gondolják, hogy a közösségi oldalak használata csupán felesleges időtöltés, melynek számos negatív következménye lehet, azonban kutatásunk során kiderült, hogy a pszichológiai szempontból nagyon is pozitív hatása lehet a legnépszerűbb közösségi oldalnak, és egy viszonylag mély pszichológiai szinten segíti a lelki egyensúly megőrzését” – nyilatkozta Jeff Hancock, a Cornell Egyetem kommunikáció- és informatikaprofesszora, a tanulmány társszerzője, az egyetem hírlevelében. „A saját profiljukból emberek milliói merítenek erőt és önbizalmat nap mint nap, mivel itt az emberek a legelőnyösebb oldalukat mutatják a külvilágnak. Itt mindenki láthatja, hogy mennyi barátjuk van, és mennyien szeretik őket, és ez az érzés lelki megnyugvást és erősítést biztosít” – tette hozzá Hancock professzor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top