Életmód

A kiegyensúlyozott kapcsolat újabb titka

A közös feladatvégzés és a gyerekekkel való időtöltés fejleszti a lehető legjobban a háztartási viszonyt – állítja egy friss kutatás.

A Missouri Egyetem és a Utah Állami Egyetem szakértői 160 házaspárt vizsgáltak, hogy rávilágítsanak, mi kell a sikeres párkapcsolathoz. A vizsgálatban az apa-gyermek kapcsolat minősége bizonyult a leglényegesebb tényezőnek. „A nők számára a kiegyensúlyozott apa-gyermek viszony harmonikusabb párkapcsolatot jelent” – hangsúlyozta Erin Holmes professzor, az egyesült államokbeli Brigham Young Egyetem munkatársa.
A felmérés több adat alapján mérte az apák érintettségét a családi életben, úgymint a játékkal, a közös elfoglaltsággal vagy a tanítással töltött órák számával. „Az esti közös olvasás vagy a napi események megbeszélése a csemetékkel busásan megtérül” – nyilatkozott Adam Galovan, aki ugyancsak részt vett a tanulmány elkészítésében. A megfigyelt szülők többsége 25 és 30 év közötti volt, s mindannyiuknak volt legalább egy ötéves vagy annál fiatalabb gyermeke.
A gyermekvállalás jelentősen megnövelheti a háztartási teendőket mindkét fél számára. A párkapcsolat jövője szempontjából fontos, hogy a nő elégedett legyen az otthoni munkamegosztással. A statisztikai elemzések alapján ugyanis minden olyan helyzet boldogságot okozhat, ahol a feleség kiegyensúlyozottnak érzi magát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top