Életmód

Hétvégén végre kisüt a nap!

Rosszul indult ez a hosszú hétvége, de most talán fellélegeztünk - még a Napot is látni fogjuk!

A katasztrofális péntek után egy fokkal jobb helyzetre ébredtünk szombaton. Az erős szél megszűnt, már csak helyenként havazik.

Végig megnyitották az M1-es autópályát Budapest felé, de a rendőrség kéri, hogy addig senki ne induljon útnak, amíg nem sikerül megszüntetni a torlódást.
Szabolcsban hetvenhét településen még mindig nincs áram – ez több mint tízezer családot érint. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője elmondta:  emiatt harmincan töltötték az éjszakát a kijelölt melegedőhelyeken. Több panzió is ingyenesen felajánlotta ágyait – ilyen egyébként több más városban is történt.

Még sok úton tartanak útzárat a hófúvások miatt, több település még mindig nem elérhető. A Dunántúlon a reggeli fagyok maradványaként több fő- és mellékúton is előfordulhatnak síkos útszakaszok. Vezessetek óvatosan, és persze csak téli gumival!

Visszajön a tél

Szombaton fokozatosan oszlik majd a felhőzet, egyre több lesz a napsütés. Nagy eső, hó már nem valószínű, és a szél is csaknem mindenütt elül délutánra az Országos Meteorológiai Szolgálat jelzése szerint. Délutánra akár 4 fok is lehet a hőmérséklet – mostantól kicsit talán kezdhetjük élvezni a hosszú hétvégét!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top