Életmód

Mínuszokkal jön a hosszú hétvége

A 15-ös bűvös szám határozza meg a március 15-i ünnep hétvégéjét: ennyi centi hó hullhat, és ennyi alá csökkenhet a hőmérséklet - mínuszban.

Bármilyen fájdalmas is, most már biztos: hétvégén átmenetileg visszatér a tél. Csütörtökön még esni fog, utána fagyok várhatók, helyenként több mint 15 centiméter hó hullhat. Pénteken már lesznek olyan helyek, ahol napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Aki március 15-én a szabadban ünnepelne, az jól öltözzön fel: havazásra kell számítani, emellett – elsősorban a nyugati és középső országrészben – sokfelé megerősödik, viharossá fokozódik az északnyugati szél, ami hófúvásokat okoz.

Szombaton inkább már csak keleten lehet kisebb havazás, vasárnap csapadék nem valószínű. A hét végére mérséklődik a szél ereje, viszont erősödik az éjszakai lehűlés, vasárnap hajnalban a szélvédett tájakon akár mínusz 10, mínusz 15 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet.

Visszajön a tél

A Meteo Klinika meteogyógyásza felhívja a figyelmet arra, hogy ilyen markáns változásoknál rendkívül erős hatások érik a szervezetet. Mindenki számára, de különösen a szívbetegeknek és a vérnyomásproblémákkal élőknek lesz megterhelő ez a pár nap, és megszaporodhatnak a görcsös panaszok.

“Fogyasszunk rendszeresen galagonyateát, és törekedjünk arra, hogy kipihenten, erős szervezettel készüljünk fel a drasztikus változásra. Ajánlott növelni a magnézium-bevitelt, ezt a táplálék-kiegészítők mellett legkönnyebben olajos magvakkal és teljes kiőrlésű lisztből készült pékárukkal tehetjük meg. Lehetőleg kerüljük a stresszes helyzeteket és a megerőltető fizikai munkát, immunrendszerünket pedig támogassuk C- és B-vitaminnal” – figyelmeztet Bánhegyi Marianna meteogyógyász.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top