Életmód

Nincs több kifogás: így vedd rá magad az edzésre!

Megcáfolták a legjellemzőbb kifogásokat, hogy többé ne mondhassunk nemet a mozgásra, amikor szükségünk volna rá.
Ne halogasd, vágj bele!
Ne halogasd, vágj bele!

Egyik szemünk sír, a másik nevet, hogy végre közeledik a tavasz. Hogy minek örülünk, azt nem kell részletezni, viszont a jó idő közeledtével egyre erősebb bennünk az érzés, hogy rendesen kellene járnunk edzeni, hogy jól mutassunk majd a tavaszi és a nyári ruháinkban. Ráadásul elkezdődött a nagyböjt időszaka is. Mégis sokszor nehezen vesszük rá magunkat, hogy elmenjünk az edzőteremig, hiába tudjuk, hogy utána biztos boldogság és elégedettség vár ránk.

Ilyenkor ezer kifogás fogalmazódik meg bennünk, hogy ma miért nem mozgunk, közülük gyűjtötte össze és cáfolta meg a legtipikusabbakat a Health.com nevű egészséggel foglalkozó oldal.

Túl fáradt vagyok

Általában ez az első számú indok, amivel a következő alkalomra halasztjuk az edzést, pedig több tanulmány bebizonyította, hogy a mozgás energiával tölti fel a szervezetünket. Ha nem egyedül jársz edzeni, hanem egy barátnődet is beszervezed, akkor legközelebb nehezebb lesz az utolsó pillanatban lemondani a közös edzést.

Nincs rá időm

Hiába vagyunk rettentő elfoglaltak, ha mondjuk napi tíz órát dolgozunk, és nyolc órát alszunk, még akkor is 62 óránk marad hetente mindenféle más dolgokra. Ehhez képest heti 75 perccel az egészségünknek már biztosan jót tettünk. Ha nehezen találunk időt a mozgásra, akkor írjunk pontos időbeosztást egy hétköznapunkról és a hétvégénk egyik napjáról. Amikor visszanézzük, könnyebben kiszúrhatjuk, hol csíphetünk le egy kis időt magunknak. Például rájöhetünk, hogy vacsora után belefér az időnkbe egy félórás séta.

Nem akarom újra megcsinálni a hajam és a sminkem

Ezt akár öt perc alatt is letudhatjuk, elég, ha letöröljük az arcunkat egy nedves arctörlőkendővel, bekenjünk az arcunkat BB krémmel, amivel egyszerre ápoljuk és alapozózzuk le a bőrünket. Aki szeretne, még gyorsan felvihet egy kis szempillaspirált, rúzst, pirosítót. Végül a hajunkat száraz samponnal hozhatjuk rendbe.

Az edzéstől csak éhesebb leszek

Az a helyzet, hogy ennek pont az ellenkezője igaz. Ha csak közepesen fárasztjuk ki magunkat, akkor a hormonjaink elnyomják bennünk edzés után az éhségérzetet. Nemrég azzal kísérleteztek, hogy finom ételeket mutatták olyan nőknek, akik előtte 45 percet edzettek. Ebből kiderült, hogy az agyuk sokkal kevésbé hevesen reagált a képekre, mint azokon a napokon, amikor nem edzettek. Azt is megfigyelték, hogy az edzős napokon a nők kevesebbet ettek.

Ha úgy érzed, nem bírsz magaddal, akkor rögtön edzés után vigyél be 150-200 kalóriát proteinből, szénhidrátból és egészséges zsírokból, így nem eszel összevissza mindent, miután hazaérsz.

Fogyókúráról még:

Heti hány nap érdemes tornázni, hogy minél látványosabb legyen a fogyás?
Meddig lehet inni az almaecetet fogyókúránál?
Diéta alatt mit lehet enni vacsorára, ami laktat, de nem hizlal?

Nemcsak diétával kapcsolatosan, de magánéleti, lelki, egészségügyi és még sok-sok más témában is kérdezhetsz a Válaszkeresőn, a közösség segít!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top